Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het leven is een feeks en toeval is haar zuster

Sedert kort worden mijn plugins op het blog automatisch bijgewerkt. Dat is handiger dan telkens zelf met een vinger op een knoppeke te drukken om het zelfde resultaat te bekomen.

Eergisteren, vrijdag, iets na drieën, kreeg ik bericht dat de SSL-plugin een bijwerking had gehad. De SSL-plugin is die, welke zorgt voor de “s” in Hypertext Transfer Protocol Secure (https) hierboven in de adresbalk. Ik bleef doende met wat ik doende was. Pas iets voor vier noteerde ik dat ik een fout had op het blog: “fout bij het maken van de databaseconnectie”.

Ge kunt niet geloven hoe stom ik op zulk ogenblik reageer. Een vorm van paniek zorgt ervoor dat ik op zulk moment überhaupt niks meer weet, maar dan ook niks en bovendien de bibberatie krijg en Tinnitus het hoge woord gaat voeren. Ik moet dat eerst wat laten bezinken vooraleer terug vat te krijgen op mijn hersens.

Gelukkig is er de livechat van de host. Wat gechat, wat gepalaberd, wat opgezocht, wat datebaselectuur, wat pluis uitgeplozen. Een pak miserie later bleek dat het niet aan het blog lag maar dat hun servers uit lagen.

Opluchting alom en afwachten.

Dat die servers juist hunne geest moeten geven als bij mij die SSL bijgewerkt wordt … het is van de zotte!

Previous

Over winteren en overwinteren

Next

Efkes over iets anders

13 Comments

 1. Behoorlijk ingewikkeld als ik het zo lees 😀

  • ms

   Dat is het niet echt, maar ze mogen me niet laten schrikken. Als ze dat doen lijk ik ineens van toeten noch blazen te weten.

   Het is opgelost en het leven kabbelt weer verder.

   😉

 2. Voor mij te gecompliceerd… Je hebt er wel verstand van.?

  • ms

   Een heel klein beetje maar … minder dan ik zou willen. Het interesseert me wel enorm.

   Ik zei het al meer, moest ik nu twaalf zijn en men vroeg me wat ik later zou willen worden, zou ik antwoorden: “hacker”.

   ?

   • ? Prachtig!
    Alhoewel…

    • ms

     Er moeten niet altijd criminele zaken achter hacken zitten.

     Dat kan ook nuttig zijn voor instanties om na te gaan of er zwakke punten in hun beveiligingssysteem zitten of … weet ik veel.

     ?

     De eerlijke manier om met hacken je brood te verdienen dus.

 3. De titel is goed gevonden.
  Ik zou niet weten hoe het probleem op te lossen, de terminologie is al een ramp.
  Jij hebt er verstand van, je zou best een goede hacker zijn. Probeer in het account van Trump te komen (moet kunnen, het is al iemand gelukt), of in dat van de koning. ?

  • ms

   Ik vond de titel ook per ingeving en ik was direct akkoord.

   Het woord “Secure” in die SSL joeg me de stuipen op het lijf, zeker dat ik niet wist of ik die plugin ongestraft zou kunnen verwijderen en opnieuw installeren.

   Moest ik hacker zijn, zou ik nooit of te nooit in die twee hun accounts willen gluren.

   Stel je voor dat je iets vindt waar je een zwaar probleem mee hebt maar dat je niet aan de wereld kond kan doen, dan heb je jezelf wel met een kopzorg bij opgezadeld.

 4. Hacken is een lelijk woord maar kan wel tot grappige toestanden leiden. “Laat je gaan” zou ik zeggen. 🙂

  • ms

   Neen hoor. Buiten een beetje html, een beetje CSS, een beetje PHP en een heel klein beetje programmeren ken ik er niks van.

   Ik kan er beter met mijn pollen afblijven. Prutsen aan mijn eigen blog bezorgt me nu al de kriebels, al doe ik het wel.

   Het is zo een beetje als met de handleiding bij de hand de olietoevoer van de auto aansluiten. Ver kom ik er niet mee. Alleen verliest die auto dan geen olie meer.

 5. elsje

  Opmerkelijk !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén