Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Levensecht gedroomd

In komkommertijd lees je vaak hetzelfde artikel. Zo ook over dromen, die zouden wel belang hebben voor ons algemeen welzijn.

Wat mijn algemeen welzijn te maken heeft met volgende droom, men mag het mij uitleggen.

  Ik ben druk doende met druk doende te zijn en ik zit met mijn hoofd in de uitsparing waarin ik mijn kuisgerief voor boven een plaats gaf.

  Ineens zie ik felrode dingen in de hoek bovenop een bak en ik juich van plezier terwijl ik denk: “Aha! Eindelijk teruggevonden!”

Wat later kom ik uit bed en zoals je zou verwachten als je iets terugvindt, wil je dat pakken, koesteren en mee nemen naar beneden. Daar ligt niks.

En ik vraag me af: “Wat heb ik nu in ’s hemelsnaam teruggevonden? Wélke felrode dingen?

Mijn algemeen welzijn? Dat is zo zot als Tielebuis! En dat is mijn gedacht.

Previous

De koers is gedaan

Next

Een toertje rijden

10 Comments

 1. Precies, welk algemeen welzijn is ermee gediend dat je felrode dingen terugvindt waarvan je helemaal niet weet dat je ze hád. En dat je daar de rest van de dag over gaat lopen piekeren. Dat leidt alleen tot algemeen mentaal onwelzijn. Punt is alleen dat ik me nu ook het hoofd aan het breken ben over die felrode dingen. Pumps, kaboutermuts, toch die robijnen ring? Ik ga snel zelf dromen over iets anders. 🙂

  • ms

   Vroeger droomde ik verschrikkelijk. Nu weet ik meestal niet wat ik droomde. Soms word ik al dromende wakker en ga ik rode dingen zoeken waarvan ik niet wist dat ik ze had, niet wist dat ik ze kwijt was en nog minder wist wat ze zijn.

   Het is erg gesteld.

 2. Tistochwat met die dromen. Je weet niet waar het vandaan komt.
  Wel herken ik mijn (soms) gedeprimeerde stemming in dromen, meer niet.
  Volgens sommige deskundologen berust alles wat iemand droomt op waarheid of een echt bestaand onderwerp, voorwerp. Beredeneerd vanuit de gedachte dat je geheugen niet zelf iets verzint.
  Dan moet je dus zoeken in alles wat je ooit las, in films zag, ooit hoorde, enzovoorts.
  Begin maar vast. 🤣

  • ms

   Ja? Dag Jan. Dat ze dan maar verloren blijven.

   Ik voer een gevecht tegen die gedeprimeerde stemming. Als ik nog een paar keer de sleutel van de kast met lijken een flinke draai kan geven … 😂

 3. Ik herinner me mijn dromen nooit. Dus veel nut of invloed hebben ze niet bij mij.

  • ms

   Volgens sommige websites zou dat willen zeggen dat je droomt terwijl je vast slaapt, herinneren doe je ze pas tegen het ontwaken aan. Hoe zij dat weten? Ik weet het niet.

 4. Het is me wat met die rare dromen. De lastige dromen vind ik het vervelendst. Dan word ik wakker met hoge hartslag, bijvoorbeeld omdat er zware matrassen op de oprit liggen en die moet ik wegslepen omdat het begint te regenen. In ieder geval lukt er mij vaak iets niet in mijn dromen. En dan ga ik me opjagen in mijn slaap.
  Vorige nacht zat er een zwerm van die grote gore bromvliegen, maar ik weet niet meer waar of waarom. Het was vies.

  • ms

   Die dromen waarin niks me lukte had ik ook vaker, maar de laatste tijd zijn ze blijkbaar vriendelijker en gaan ze voor mij verloren voorwerpen zoeken. 😂

   Soms heb ik wel eens een droom waaruit ik liever niet wakker geworden was, maar dan weet ik eigenlijk ook nooit waarom niet.

 5. elsjeveth

  Ik droomde de afgelopen 3 jaar heel vaak dat ik wakker werd en mijn krullen weer terug waren. Toen dacht ik ja hoor Elsje doe maar gek. En nu, nu word ik wakker met m’n krullenbol… heel af en toe zijn dromen geen bedrog

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén