Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een perimeter

De eerste keer dat één van de raadgevers over de te nemen maatregelen het woord “perimeter” in de mond nam dacht ik: “Het zal toch wéér niet waar zijn”.

Dat zou namelijk betekenen dat wij zelfs niet in de hof bij Amke en Ella zouden geraken. We besloten direct dat we nog vóór vandaag het zekere voor het onzekere zouden nemen en repten ons woensdag richting kleindochters.

We namen de DVD’s mee die we nog samen zouden bekeken hebben mocht corona geen roet in het eten gegooid hebben en ik nam enkele gemberkoekjes mee … om hen te laten proeven. Dan weet ik of ik er meer mag bakken mochten we ergens rond Kerstmis toch nog die richting uit kunnen.

Een perimeter … het is toch van de zotte. Want dan zitten we in de auto … met ons twee. En wij winkelen al nooit als hobby, dus zullen we nu zeker en vast geen kilometer te ver rijden om eens zomaar naar de grote magazijnen te gaan kijken.

We blijven zelfs op ons versleten sloefen lopen nu we niet met twee binnen mogen en ik geen pantoffels voor Luc kan passen … Ik weet natuurlijk wel dat ik nonsens vertel, maar strikt genomen …

Een perimeter dus. Wij zitten dus altijd in de hoek waar de klappen vallen. Want als dat erdoor komt is er is er zelfs geen handjezwaai voor het raam mogelijk en mogen we onszelf weeral uitlaten op een rondje gebetonneerde veldwegen van het dorp.

Ach misschien is er gewoon niks aan de hand en dan hebben we de meisjes toch eens meer gezien … en weten we dat ze gemberkoekjes lusten.

Previous

Het onaffe verhaal

Next

Dat het niet altijd goed gaat …

10 Comments

 1. O jee… straks zien we onze dierbaren enkel nog door een verrekijker…

  • ms

   Gelukkig hebben we die al en moeten we niet terug naar een winkel.

   😂

   De dag nadat de perimeter geopperd was, werd er al gezegd dat dat er niet zou komen, maar ik vertrouwde het niet meer, om niet te zeggen: ik vertrouwde hén niet meer.

 2. Je weet maar nooit met die reglementen. Vandaag zus morgen zo. Wie weet wat we volgende week op ons bord krijgen.

  • ms

   Wij volgen de regels, maar dat van die perimeter vind ik er over.

   Zelfs al zou het over winkelen gaan. Of je nu in de nabije vestiging van een bepaalde winkel gaat of in die verderaf gelegen maakt toch geen verschil? Behalve het transport in je eigen auto?

   Bepaalde winkels zouden voor ons -vooropgesteld dat we daar zouden willen winkelen- helemaal niet bereikbaar worden.

   Afin, wij hebben op zeker gespeeld en als er geen perimeter komt, gaan we nog eens langs tussen kerst en nieuwjaar.

 3. Afwachten maar.

 4. Dat zou bespottelijk zijn, sommige lui roepen maar wat! 🙁

  • ms

   Absoluut ridicuul. Vooral dat zulke uitspraken tot meer onrust leiden.

   Daarnet las ik weer van ene die het had over het verbieden van niet-essentiële verplaatsingen. Zoon en kleindochters zien is essentieel.

   Dat ze eerst eens kijken naar reizen naar rode zones. Dàt is pas buiten de perimeter én zeker niet altijd essentieel.

 5. elsjeveth

  Tsjonge, verwarring en onrust zaaien door zulke geruchten te gaan verspreiden. Dat is toch wel laag bij de grond in deze tijd. Geluk bij een ongeluk jullie hebben de kleindochters een bezoek gebracht

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén