Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wij gingen niet zwemmen

Vertelde ik al ergens dat bij het kopen van ons abonnement bij Plopsaqua ik had uitgerekend dat we dat na anderhalve maand al zouden terug verdiend hebben? Wel dat was zo. Eind december zou ik het heuglijke nieuws kunnen aankondigen hebben dat al onze voorgaande zwembeurten maar de inkomprijs voor Landenaars en Hannutois -5€/zwembeurt- zouden bedragen hebben.

We kwamen bedrogen uit. Door corona. Niet door de maatregelen van overheidswege, maar door maatregelen van onzentwege.

We hadden het al wat eng gevonden om zonder mondmasker van aan de locker tot in het water te geraken.

Al komen de schoolkinderen dan niet in het bad waar wij zwemmen, we komen ze toch in de gangen en in de douches tegen. En het zijn kinderen, niet gedresseerd zoals vorige generaties waren, maar onachtzaam én uiteindelijk blijkt er nu toch een probleem bij die leeftijdsgroep.

We hebben geen vernieuwde maatregelen van hogerhand afgewacht en trokken zelf de stekker uit … voor een maand. Dan zouden onze beide boosters op punt moeten staan en effectief zijn.

Het is net zoals altijd met dat zwemmen. Als het goed gaat -zeker nu door het zwemmen die artrose bedwongen was- worden er stokken in de wielen gestoken. Maar als we ons onzeker voelen over iets, dan doen we dat gewoon niet meer.

We gingen dus vorige zwembeurtdag niet zwemmen … en straks ook niet.

Previous

NieuwsgierigheidsTV

Next

De meldingen

10 Comments

 1. Jammer dat jullie niet kunnen zwemmen. Maar er komt een dag dat het wel weer kan.

 2. Zo is het hier ook gegaan met het abonnement van manlief. Ook hij trok zelf de stekker eruit, omdat hij zich onveilig voelde tussen de meute schoolkinderen die hem kruisten in de kleedkamers.

  • ms

   Ben ik blij dat wij niet alleen dat op die manier ervaren. Een mens zou gaan denken dat hij/zij paranoïa wordt.

   En met die verlengde kerstvakantie zit de mogelijkheid er wél in als we ’s morgens zouden gaan, maar dan kunnen we al even goed wachten tot twee weken na Lucs boostervaccin.

   • Wij zijn sowieso nu wel heel bang. Mijn zwager kreeg vorige week zijn booster. Vermoedelijk was hij op dat moment besmet. Hij werd ziek, maar het was redelijk te doen. Hij testte positief. De vijfde dag werd hij ’s nachts zeer onwel en verloor het bewustzijn. Hij had geen lucht. Nu vecht hij voor zijn leven in het ziekenhuis. Het is een vreselijke besmetting met soms een heel grillig en gevaarlijk verloop. Dat maken we nu van dichtbij mee. Helaas.

 3. Mijn reactie zie ik niet terug.
  Begrijpelijk dat je voorlopig niet zwemt.
  De groepen zouden gescheiden zwemtijden moeten hebben, dan kom je elkaar ook niet tegen in de kleedkamers.

  • ms

   Neen, liever niet. Dan krijgen we weer de situatie zoals in het oude bad in Landen. Dan mochten enkel senioren zwemmen tussen 15.30 en 17u zoiets. Tijdens het schoolzwemmen niet en erna zaten de clubs in het water.

   Nu is het ideaal. Er is het sportbad, daar krijgen de kinderen les en komen de sportclubs oefenen.

   Het bad waar wij in zwemmen is eigenlijk het golfslag/stormbad. Daar is rustig tussen de verschillende golfslagen en/of stormen in en daar kan ik ook ongestoord de clown uithangen. De redders zitten op de overhangende rots.

   Maar die douches en die gang …

   Het komt wel goed, nà de boosters. 😉

 4. elsjeveth

  Och wat spijtig. In het zwembad waar ik mijn wekelijkse oefeningen doe mogen de kinderen van de zwemles pas naar binnen als wij oudjes 🙂 de hokjes uit zijn.
  Of kinderen nu niet gedresseerd (opgevoed) zijn weet ik niet, het zijn en blijven kinderen die graag rennen en spelen.
  Hoe dan ook, jammer om te lezen dat de angst regeert en jullie wat zwemmen betreft in een wurggreep houdt. Hopelijk verlost de booster jullie van het angstige gevoel.

 5. Voorlopig maar best uit de zwembaden wegblijven. Met dat virus weet je maar nooit.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén