Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vision On1

Gisterenmorgen had ik het even moeilijk. Niet omwille van de spookgedachten eigen aan deze periode, die ben ik sowieso al gewend.

Het ging me om heel andere dingen. Berichten over en foto’s van kilometers wachtende vrachtwagens door de naderende Brexit, berichten over muterende beestjes met een totale lockdown als gevolg en de vermelding over mogelijke voedseltekorten …

We waren er laatst in augustus 2018, gingen niet in 2019 omwille van de -toen voorziene- Brexitdatum, over 2020 zullen we maar zwijgen en nu ziet het er uit dat we er niet meer zullen geraken.

Volgende week begint 2021. Juist ja … het menselijk verstand is er op al die eeuwen toch serieus op vooruit gegaan, we zijn er echt slimmer op geworden.

Hopelijk weten de beleidsvoerders waar ze aan begonnen zijn. Maar ach ja, bij hen zal er wel altijd eten op tafel staan. En het is hun toekomstvisie die telt.

____________________
1 Vision On

Previous

Een kerstperioderijm

Next

We feesten elders

5 Comments

 1. Je zult begrijpen dat ik – vanuit een Afrikaans standpunt – voedseltekorten in Het Verenigd Koninkrijk of West Europa met enige scepsis (wenkbrauwgefrons) lees (bekijk). Ocharme. De zorgen over het virus deel ik uiteraard wel met je.

 2. Hopelijk gaat het niet erger worden. Dat we maar van verdere rampen gespaard worden. Of 2021 beter wordt valt te betwijfelen. Gelukkig gaan de dagen weer lengen.

  • ms

   Ik verwacht geen beterschap voor 2021, zeker de eerste maanden niet. Het duurt nog een hele tijd eer dat hele vaccinatieproces is afgelopen en dan is het nog afwachten hoe lang zo een vaccin werkt.

   En dat is dan nog maar alleen wat die covid betreft.

 3. Het overviel je, denk ik.
  Er over doorpiekeren helpt niet maar dat je er niet hard meer in gelooft kan ik me voorstellen. Het is nog niet gezegd dat nat na dit virus alles weer ‘gewoon’ wordt.
  Maar je hebt nog zoveel tijd, je bent jong genoeg!

  • ms

   Ja precies.

   Piekeren deed ik niet lang, even overwoog ik een kerstkaart te sturen naar de bed-and-breakfast waar we beloofden terug te komen. Maar nu zou die zeker en vast met een postduif verstuurd moeten worden.

   De Schotten kunnen ook nog altijd een nieuw referendum houden. Wie weet …

   Alles gewoon? Jawel hoor, alles wordt gewoon na het virus, maar dan een ander soort gewoon dan dat wat we kenden. Handen geven en zomaar kussen ter begroeting zal er niet meer bij zijn.

   De mondmaskers zullen waarschijnlijk ook niet direct opgeborgen worden. Zeker als de mogelijkheid bestaat dat we daardoor zelfs minder verkoudheden zouden krijgen.

   En zo zijn er nog zaken die zullen wegvallen of andere die zullen blijven.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén