Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zeven uur

We zijn eind december, het is winter en blijkbaar is de omschakeling naar winteruur verteerd.

In deze dagen van weinig te doen word ik weer elke morgen om 7 uur wakker. Of moet ik zeggen dat om 7 uur Luc opstaat. De tijd dat ik daar overheen sliep is al lang voorbij. Ik begroet hem ’s morgens dan ook af en toe met: “Je maakt me wakker” als hij probeert muisstil uit de slaapkamer te ontsnappen.

Ergens is het wel logisch als je weet dat we rond tien uur al gaan slapen. Met de donkerte, een avondklok en een hele resem herhalingen op TV, waar zenders zonder naam maar met een nummer hun best doen om elkaar af te troeven met om ter stompzinnigste programma’s, kan je al verbaasd zijn dat we niet met de kippen op stok gaan.

Om zeven uur opstaan, buiten is het nog donker, binnen ook. Een een hele lege dag ligt voor me. Wat vroeger een luxe leek -dat is het wel- dient nu toch ingevuld te worden met mogelijke activiteiten.

Gaan wandelen zit er momenteel ook niet echt in, behalve dan zo een toerke blok om onszelf eens uit te laten.

Bakken is een plezante ontspannende bezigheid, alleen dient het baksel ook opgegeten te worden. De Bolle Gijs des huizes heeft daar geen probleem mee, ik wel … een beetje. Want een wafeltje of een koekje rantsoeneren tot één per dag blijft bij een mondelinge afspraak die al snel door dezelfde monden teniet wordt gedaan.

Ik wou haarbanden maken, niet dat ik die draag maar ik zou ze wel eens kunnen willen dragen en zodoende … Het probleem is dat stof aan de lopende meter te koop is en ik me geen 20cm van deze rol en 20cm van gene rol zie gaan kopen – de couponnekes op de markt lijken wel verleden tijd.

Om zeven uur op, gezegend met een paar concepten in mijn hoofd, een boterham van het Zwarte Woudbrood bij het ontbijt, een zjat koffie naast de laptop en we beginnen er aan.

Goeie morgen wereld!

Previous

De gedachtenmolen

Next

Ruilhandel

10 Comments

 1. Ik slaap steeds langer in de kerstvakantie. Dat ga ik weer veranderen want ik ben ook liever vroeg op. Vanavond dan maar weer wat vroeger in bed.

  • ms

   Het slabakt wel telkens even na de uurwisseling.

   Vroeger gingen we later slapen en sliep ik langer.

   Luc heeft minder slaap nodig dan ik.

 2. elsjeveth

  Goedemorgen wereld zeg dat wel!

 3. Ook goedemorgen.
  Vroeg opstaan is fijn maar nu effe niet. Te donker, te stil, te vroeg om dingen te doen want nog niet in ijverige stemming. En wat geeft het, tijd aan je eigen.
  Zodra het voor achten licht is, dan kom ik eerder uit bed.

 4. Vroege vogels zijn doorgaans geen nachtraven. 🙂

 5. Ik ben meestal wakker rond 7 uur. Daar ik Eva met de auto breng heb ik reden om op te staan. Anders zou ik langer blijven liggen.

  • ms

   Lang geleden moest ik om 6u er uit. Man op tijd naar werk, kinders op tijd naar school, opruimen en zelf op tijd naar werk.

   In die tijd droomde ik van tijd tot tijd van een tijd waarin ik niet zo vroeg diende op te staan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén