Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Memento1

1 Memento

Dat zou zelfs onnatuurlijk zijn. De mensheid is het nooit compleet over iets eens. Dat heb je wel bij de meeste recensies. De ander spaart de lof niet. De ene breekt hem af tot in de grond. De recensies die ik er over las zijn nogal verdeeld. Ik vond de film goed, zelfs een ietsje méér dan goed.

Hij zei, na een verzuchting mijnentwege over wijkende inspiratie, dat ik het nog wel over “Memento” kon hebben. Eigenlijk kwam de aanzet van Luc. Dat leverde me een idee voor dit blog op. Want ja, al snel bleek dat de gebeurtenissen stapsgewijs van recenter naar vroeger werden verfilmd.

We wilden toch het einde -in dit geval: het begin- te weten te komen. Dat de film bij momenten wel wat langdradig was deed niks af aan de wens om verder te kijken.

De vermelding: “Mystery, Thriller” en de korte beschrijving maakten dat we hem toch maar gingen bekijken. De acteurs waren me niet echt bekend.

Het bewijs daarvan is dus “Memento”.

Het is altijd afwachten.

Een onbekende opgenomen film bekijken kan nogal verrassend zijn.

Previous

In de brievenbus

Next

Gesprekske van gisteren

9 Comments

 1. Wij hebben hem ook ooit gezien. Het kon mij maar matig boeien. Dat van achter naar voor leven, daar kon ik niet bij. Mijn echtgenoot genoot er wel van. Smaken verschillen.

  • ms

   Zoals gezegd, er zat hier en daar wel wat overbodig gedraai tussen maar over het algemeen genomen vond ik het een verademing om eens iets anders te zien.

   Ik genoot er dus ook van. Luc zegt: “Goed – iets speciaal”.

   Ik vreesde even dat niemand zou doorhebben dat het log achterstevoren diende gelezen te worden maar die vrees was dus niet nodig.

   😉

 2. Dat had ik niet door, door de titel dacht ik zelfs aan een overleden familielid….

 3. Altijd leuk om possitief verrast te worden.

 4. elsjeveth

  Je hebt me verrast … een memento …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén