Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Meer slechte films op TV … AUB!

Als er nu iets is waar ik blijkbaar geen snars verstand van heb is het wel van films beoordelen.

Kijk ik naar een prijswinnaar, dan geef ik gegarandeerd ergens onderweg op.

Kijk ik naar iets dat als geweldig humoristisch wordt omschreven, dan kan ik niet lachen.

Het omgekeerde is ook waar. Kijken we naar een film die ik wel goed vond, zonder hem daarom de hemel in te prijzen, dan mag je er zeker van zijn dat de review-websites er gehakt van draaien.

Zo was er “Collateral Beauty”. En al vind ik geen bijkomende schoonheid in het gegeven van een kind dat sterft aan wat dan ook, ik vond de film goed, een beetje meer dan goed, zonder hem daarom -zoals gezegd- de hemel in te prijzen. Een beetje de stijl van: “Reign Over Me”.

En ja, ik heb er dus geen verstand van blijkbaar. Het was geen goeie film, meer nog, hij was eerder slecht … volgens de recensiewebsites. Voor zover mijn filmkennis.

En weet je wat ik daarvan denk? Zelfs als het overgrote gedeelte van de mensheid daar zo over denkt, wil dat enkel zeggen dat het overgrote gedeelte van de mensheid daar zo over denkt, maar nog niet dat dat dan ook écht zo is.

Previous

Klap achteraf

Next

Van brood …

11 Comments

 1. Over smaak valt niet… Nou ja. Ik heb een intellectuele vriend die alles van film weet, vooral de Servo-Kroatische cinema heeft zijn hart gestolen. Bij de laatste film die ik zag, een western, zat ik een kwartier lang gefascineerd te kijken naar een vlieg die rond de neus cirkelde van de schurk die op een trein zat te wachten waarin iemand zat die hij dood wilde schieten. Geweldige film. Toen ik dat mijn vriend vertelde trok hij zijn neus op. Tyfusfilm, zei hij. Hij had natuurlijk gelijk. En toch…

  • ms

   Mijn moeder leerde ons dat we nooit mochten zeggen: “Dat is slecht. Dat is lelijk. Dat is vies of vuil, …” Dat is hoogmoedig en je eigen mening als waarheid opdringen.

   We moesten zeggen: “Ik vind dat slecht. Ik vind dat lelijk. Ik vind dat vies of vuil, …” Dan laat je de anderen hun eigen mening maken.

   Dat is, denkelijk, het enige waarin ik haar gelijk kan geven.

   Vandaar ook dat ik het niet zo begrepen heb op de felle aangroei van experten die nu worden opgevoerd. Want wie heeft die expert gemaakt? Kan je daarvoor naar school gaan? Of volstaat hard stoefen en hard roepen?

   Ik ben niet tegen experten die na grondige studie en wetenschappelijk onderzoek iets te vertellen hebben zoals nu met de pandemie, maar wel tegen die experts die op dezelfde basis als de filmrecensiewebsites te werk gaan.

 2. Het is vaker zo, mijn man dacht hetzelfde. Ik weet niet volgens welke criteria wordt geoordeeld, daar hebben wij dus geen verstand van. 🤔😁

  • ms

   Net zoals bij FB en alle andere social media, diegenen met de meeste volgers krijgen gelijk en op die manier krijg je een nogal eenzijdige kijk op dingen.

 3. elsjeveth

  Hetzelfde geldt voor boeken, is iedereen lyrisch over een bepaald boek dan laat ik dat met plezier aan mij voorbijgaan en kies een boek dat staat te verstoffen in de Bieb op in een hoekje van de boekenwinkel

  • ms

   Eigenlijk is het met alles zo. Alles in ons leven wordt zo onder de loep bekeken en dan krijg je van die mensen die écht gaan denken dat ze een autoriteit zijn op dat gebied.

   Allemaal niks mis mee zo lang ze maar niet laatdunkend gaan doen over anderen.

 4. Het is goed om kritisch te bijven en de meute niet achteraan te hollen. Ik bepaal zelf wel wat ik goed vind. Er zijn helaas weinig films die me bevallen…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén