Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Lap zeg!

Op 3 februari sta ik in de keuken alles klaar te maken voor de wafelenbak als Luc zijn neus om de deur steekt.

En dan doe ik drie dingen tegelijk. Twee bewust -ik kijk/luister naar Luc en ik steek de klopper in de handmixer- en één onbewust -ik duw tegen de knop van de handmixer- waardoor ik schrik want mijn vinger zat nog tussen die klopper en Luc schrikt omdat ik brul zeg: “Mijn vinger zit nog tussen die klopper”.

Gelukkig heb ik de tegenwoordigheid van geest om snel die knop af te zetten, nog vóór Luc de stekker uit het stopcontact kon halen.

Het klopelement was kapot, maar mijn vinger klopte wél zodat ik maar snel mijn ring uitdeed. Een goed uur later deed ik die terug aan, hij was niet dik geworden. Hij is zelfs niet blauw uitgeslagen.

Op drie februari? Exact dag op dag tien jaar nadat ik dit schreef … Toeval?

Of speelt er iets anders? Het woord “keukenrobot” was hier al gevallen omdat die meer zou aankunnen dan een klein mixerke, maar dat had ik afgewimpeld. Ik had alles wat ik nodig had.

Is dit nu een waarschuwing? Een hint was het alvast niet … al dook het woord “keukenrobot” al terug op.

Previous

Gebakken

Next

If I were a rich man

11 Comments

 1. Wonderlijk. Echtgenoot zei: toeval bestaat niet, hij geloofde daar heel vast in maar kon nooit duiden wat de dingen dan zouden betekenen.
  Zelf denk ik wel aan toevalligheden en probeer ze te beredeneren.

  • ms

   Toeval bestaat maar ik breek er mijn hoofd niet over. Een deugdelijke uitleg bestaat er toch niet.

   Ik bekijk het en denk er het mijne van, soms geamuseerd, soms geërgerd, soms zuchtend en soms lachend.

   Lachen kan trouwens ook geamuseerd of schamper …

 2. Volgens mij is alles toeval. In het lot of voorzienigheid geloof ik niet. Gewoon oppassen dat je geen ongeluk hebt en dan nog.

 3. Nu lach ik gemeend. 😀

  • ms

   Ik kan wel lachen met het voorval, maar minder met het feit dat er geen wisselstukken meer te vinden zijn voor het type van mijn handklopper.

   Momenteel is het behelpen met één klutser en één spiraal.

 4. Ook met een mixer kan je je geen onoplettendheid permitteren. Het is zo gebeurd. Mijn schoonzus klopte slagroom en haar lange haren kwamen in de klopper terecht. Het is een hele operatie geweest om die mixer van haar hoofd te krijgen. Echt gebeurd.

  • ms

   Echt hé! Eén onoplettendheid.

   Daar zal je schoonzus ook pas achteraf kunnen mee lachen hebben.

   • Inderdaad… achteraf… Die mixer sloeg met een harde knal tegen haar hoofd. Haar haren in de kloppers gedraaid. En dat allemaal onder de slagroom. Het is een scene voor een komische film, maar het had heel wat voeten in de aarde om de kloppers eruit te krijgen.

 5. elsjeveth

  Dat is pech en toeval? het kan haast niet

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén