Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

YamaLolaDoef!

Ik ben gisteren, iets na de middag aangevallen door een loslopende ladder.

Iets daarvoor had ik gedacht: “Regen, welke regen?” En ik zou, als het toch droog bleef –nogmaals– mijn Brantano’s gaan afborstelen en er een waterdicht beschermlaagje op spuiten.

Ik wou die dan wel met hun veters verankeren zodat de storm ze niet zou meenemen, maar vond het uiteindelijk nogal gevaarlijk, want mezelf kennende zou ik die misschien vergeten binnenhalen. Met die laag er op moeten ze buiten blijven tot ze droog zijn. Dat riekt een beetje te erg voor binnen.

Ik zou ze in het kot zetten. Ik stap in het kot, zet de Brantano’s neer, hoor een verdacht vervaarlijk gerucht achter mij, draai me om, krijg een mep op mijn arm en na een gedecideerde karatebeweging mijnentwege lag die ladder onbeweeglijk op de grond. Ik denk onmiddellijk dat het goed was dat ik me had omgedraaid anders had ze mijn hoofd geraakt.

Tja, ik weet niet of een slag van een ladder erger zou zijn dan een slag van de molen maar ik vrees dat je er wel meer koppijn zou aan overhouden.

Als er mij nu één iemand kan verklaren waarom een ladder, die gewoon tegen een muur staat, ineens beslist van mij aan te vallen, ik luister. De zucht van de deur?

Ik heb er niks aan overgehouden, de ladder ook niet. Ze staat terug tegen de muur. Misschien moeten we ze aan de ketting leggen.

Previous

De korte stap

Next

En garde …

15 Comments

 1. Goeie genade, een ladderaanval. 😂 Goed dat je karate geleerd hebt.
  Het moet wel de zucht van de deur zijn geweest, wat kan het anders zijn geweest? Stond hij op scherp?

  • ms

   Ik heb dat afgekeken van de films van Bruce Lee.

   De zucht van de deur … jawel, maar die draait naar binnen. Toch raar dan.

   De ladder? Die stond waar die altijd staat. Raar maar wij hebben het over “zij”. Het kan beide natuurlijk.

   Of hij bijbedoelingen had weet ik niet, hij was knock-out.

 2. Toch nuttig dat je de juiste films hebt gezien.☻
  Ik zou niet weten waardoor iets zomaar valt. Het kan ook in de keukenkasten, in de haast zijn een paar schaaltjes niet goed opgestapeld en bij één beweginkje vallen ze om. Je schrikt ervan.

  • ms

   Ik zou het dus niet weten. Die ladder werd al maanden niet gebruikt, staat gewoon te staan. Mogelijk is ze een ietsje verschoven met de koudegolf (die er uiteindelijk geen was) en wij (Luc dan toch) de omgeving van de watermeter vrij maakten.

   Maar dan nog …

 3. Een mens wordt vaak uit de minst verwachte hoek aangevallen. Denk je dat je buiten gevaar loopt met die storm voor omvallende bomen, beland je binnen onder een vallende ladder. Ons lot is onvoorspelbaar.

 4. elsjeveth

  Het moet toch niet gekker worden, aangevallen door een ladder. Een mens is nergens meer veilig, zelfs niet in eigen schuur. Gelukkig is zowel de ladder als jij met de schrik vrijgekomen.

  • ms

   Ik hoop alleen maar dat onze trapladder geen fan is van die daar in het kot, want die staat binnen om de vensters te kuisen.

   Die zou me ook zo onverhoeds door het raam kunnen kiepen.

 5. Eens kijken of er in mijn boeken over zelfverdediging iets staat hoe je je kan verweren tegen de aanval van zo’n ladder.

 6. Een op hol geslagen ladder? Tegenwoordig verschiet ik van niks meer …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén