Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kouwe pla-kes tijd

Na wat een eindeloos regenseizoen leek te worden hebben we de laatste tijd toch wel erg mooie zomerse dagen.

En toch las ik ergens de voorbije week een artikel waarin men het had over een mogelijk komende droogte en dat we sedert half mei geen regen meer hadden gezien omdat ons weer geblokkeerd zit1.

Ach mensen, ik word daar niet vrolijk van. Net alsof er nooit iets prettig of plezant mag zijn in het leven.

Momenteel word ik eerder vrolijk van deze tijd van het jaar en geniet van koude schotels met een lekker glaasje erbij.

Voor een verfrissend buitje zal ik mijn neus niet ophalen, maar ik zou liefst hebben dat iedereen stopt met zagen doemscenario’s te voorspellen.

En dan ging het gisteren tijdens de wandeling de hele tijd druppelen. Meer niet. Geen buitje, alleen druppel na druppel na druppel, niet genoeg om het zand vochtig te maken.

Bovendien hadden we nog een bizarre ontmoeting ook. Ik had de indruk dat hij de twee fietsers vóór ons bestormde, maar wandelaars vond hij blijkbaar zonder risico. Al vond ik hém wel een risico.


pske van mske:

  Obsidentify is voor 50% zeker dat het om een Europese Moeflon2 gaat.


____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/05/29/aanhoudend-droog-weer-weerman-bram-verbruggen
2 Europese Moeflon

Previous

Het Schilderspad

Next

Vermageren door schudden

15 Comments

 1. Wat een groot beest! Daar zou ik ook beducht voor zijn. Ik had een oom die schapen hield. Wanneer hij in de wei kwam om ze te voeren stormde altijd de ram op hem af. Hij was niet bang voor het dier maar nam voor de zekerheid wel een stok mee. Die ram was in grootte ongeveer een derde van deze moeflon. Hier in het Groningse is het zonnig maar nog steeds fris vanwege de aanhoudende noordenwind. Daar komt in het weekend geloof ik verandering in. Ik kan niet wachten!

  • ms

   Een ram en een bok zijn eigenlijk niet vaak te vertrouwen.

   Maar eerst dacht ik dat het een grote geit was, ik nam die foto en zocht het op. Ik vraag me af hoe die hier beland is, dit is niet zijn normale habitat. Ergens ontsnapt? Of een eenzame zwerver? Zo zag hij er een beetje uit.

   Bij ons hoorde ik al over onweer, maar mijn KMI-app geeft voor volgende week nog steeds hetzelfde weer.

   Laat het smaken, als het zover is.

 2. Na drie dagen geen regen begon men hier alweer over droogte te klagen. En inderdaad, de grond is gortdroog, de sloten staan zonder water en de boeren sproeien. Volgens mij ligt het aan de waterschappen die het grondwaterpeil kunstmatig laag houden. Nu zit ik hier wel op zandgrond, maar dat zou na vier maanden regen en nog eens regen niet zo droog mogen zijn.

 3. Hier is er geen druppel gevallen. Ook weinig wolken gezien. We zullen dat mooi weer wel overleven. Daar mogen we van genieten in plaats van doemscenario’s te maken.
  Van dat beest zou ik ook ver weg blijven. Je weer maar nooit.

  • ms

   Het was gisteren dan niet bewolkt maar het was ook niet echt zonnig en toen ging het druppen.

   Die doemscenario’s doemen bij elk scenario op. En de experts weten er altijd alles van.

 4. Ook hier een paar druppels, alsof er iemand een beetje sproeide. Even maar.
  Zou de bijna-aanvaller het water hebben nagejaagd? 🙂

  • ms

   Het heeft wel de hele wandeling door gedruppeld, soms wat minder, soms wat meer -op zeker moment heb ik zelfs mijn fototoestel wat beschermd- maar nooit genoeg om te zeggen: “Het regent”.

   De bijna-aanvaller? Ik weet het niet. Hij liep zomaar in een veld, van ver gezien leek het een grote geit. Maar toen reden twee fietsers ons voorbij en schoot dat beest met gebogen kop in een vitesse richting fietsers, die net voor hij hen bereikte, voorbij dat veld waren. En toen ging hij maar aan de overzijde in die boomgaard naar ons staan gapen.

   Zoals gezegd, vraag ik me af hoe hij daar terecht kwam.

 5. het is me altijd wat

  eerst zegt men in het nieuws dat het grondwaterpeil bijzonder hoog staat en dan heeft de weervrouw het over de droogte

  en daar moeten het we dan mee doen

 6. Het nieuws is ronduit deprimerend omdat er gewoonweg geen goed nieuws meer is. Het is altijd wat… te droog, te nat, nu weer te droog…
  Wat een hoorndol beest met gevaarlijke hoornen (of hoorns?). Gelukkig bleef het bij gapen naar jullie.

 7. elsjeveth

  helemaal eens met je. laat ons gewoon genieten van het mooie warme weer met een koel wijntje in de hand en in de groene oase die ons land momenteel is.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén