Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Terloops …

Een paar jaar terug installeerde ik Buienradar op mijn telefoon. Ik vond het een handige app die relatief goed en juist het weer voorspelde.

Relatief? Jawel, een paar keer heb ik hem op een vergissing betrapt. Maar eigenlijk beviel het me zo goed dat ik de betalende versie nam. Weg met die publiciteit!

Ergens een ietsje vóór coronatijd las ik dat de app van het KMI dat ook kon, dat die even goed was. Ik installeerde die ook, maar hield Buienradar omdat die -zo dacht ik- toch maar over Benelux ging, toch ook in Slovenië gewerkt had. En dat kon ik nu niet bekijken voor het KMI aangezien we het KMI nog niet mee naar het buitenland konden nemen.

Feit is wel dat het KMI mijn voorkeur krijgt, omdat ik die gerichter en meer gedetailleerd vind.

Ergens in april kwam de melding dat GooglePay in mei tot de jaarlijkse betaling van het abonnement op Buienradar zou overgaan, tenzij ik zou opzeggen.

Na zovele maanden opende ik Buienradar nog eens en schrok. Ze hebben de prijs fors verhoogd en bovendien stonden er onder het weer ook de files en hindernissen op de Nederlandse wegen. En ik dacht: “wat ben ik dààr nu mee?”

Misschien te snel, mogelijk was het in orde gekomen had ik even gewacht, maar ik gooide Buienradar van de telefoon. En dan ik niet de enige malcontente, bij henzelf zit er blijkbaar ook een haar in de boter1+2.

Ik ga gewoon verder met de KMI-app. En als die in Slovenië -lees: in het buitenland- het weer van daar niet toont, zal ik ’s avonds op de TV wel even het weerbericht bekijken.

Handig is ook dat je ’s morgens, als je de gordijnen open trekt, óók kan zien welk weer het is.

____________________
1 Het Laatste Nieuws
2 De Ondernemer

Previous

Vive die laatste week

Next

De zomer van 2021

14 Comments

 1. Ik heb buienradar, een gratis versie.

  • ms

   Die had ik eerst ook, maar die ads gingen me vervelen, dus ging ik over op de betalende versie. Dat was 1,48€ per jaar.

   Nu zou dat plots 3,49€ zijn. Dat is op zich nog niet zo duur maar ik betaal voor geen enkele van mijn andere apps en zie niet in waarom ik het zou doen voor een app die me het zelfde geeft als die van het KMI.

   En werken en files onderweg? Die krijg ik ook van Google Maps en van Touring Assist. En wel degelijk voor mijn locatie en niet alleen voor Nederland.

   Misschien komt dat nog wel, maar ik heb geen drie weerapps noch drie wegenapps nodig.

 2. elsjeveth

  We houden het maar bij de gordijnen openen en zien wat voor weer het is 🙂 afgelopen weekend werd regen voorspelt geen druppel gezien, gelukkig hadden we onze plannen niet aangepast aan de weer app

 3. Vooral naar buiten lopend bekijk ik het weer.
  Maar maak ik ook voor mijzelf een voorspelling.

  Weer apps staan er dus niet op mijn mobieltje …

  Stille groet,

 4. Het is wat met abonnementen, zo zijn ze betaalbaar, zo slaan ze op. Ik heb het met Ziggo.
  Buienradar is op meer plaatsen te zien,dacht ik. En gratis maar of ze betrouwbaar zijn weet ik niet, ik maar er weinig gebruik van.

  • ms

   Buienradar is betrouwbaar, maar die van het KMI weten haast op de ninuut te zeggen hoe laat de regen komt.

   En ja, als het heel erg warm is en er wordt lichte regen voorspeld, kan het gebeuren dat er niks valt. Dat zou te maken hebben met het feit dat die lichte regen door de hitte verdampt voor hij beneden is.

   Maar voor lichte regen als het heel warm is blijf ik sowieso niet binnen.

 5. Nee, ik ook niet. Als het maar niet te benauwd is, zoals afgelopen maandag.

 6. Ze beloven nu mooi zomers weer voor het weekend. Een verlengd weekend voor velen, dus ben ik op mijn goede. Eerst zien.

  • ms

   Wij moeten eerst nog afwachten wat die zondvloed, die Limburg, Luik en Namen blank zette, uiteindelijk nog in petto heeft.

   Straks om 22.30 komt de bui hier over.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén