Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zwakke krak / Straffe Krak

De laatste tijd was het zo erg gesteld dat de leggers van de boekenkast doorzakten. Ooit had ik ze al eens omgedraaid zodat hun fraai gevormde holle kant hun bolle kant was geworden.

Maar nu, nu kwam er ook al een plankdrager los te zitten. En telkens ik er naar keer zuchtte die dieper en dieper.

Ondanks de nieuwe -mooie oude- boekenkast was er geen mogelijkheid om de rekken te ontlasten. Er komen namelijk alsmaar boeken bij die ik eerst moet lezen.

“Moeten die boeken in een bepaalde orde in die kast staan?” vroeg Luc gisteren. “Ik ga ze leeg maken, maar om alles er terug juist in te krijgen …”

Een goede verstaander heeft maar een half woord nodig, ik repte me richting kast, haalde alle boeken er uit en terwijl ik dat deed haalde ik er toch nog een stapeltje tussen uit dat in een doos voor de boekenmarkt terecht kwam.

Het nodige houten materiaal voor de versteviging hadden we ooit eens al meegebracht voor “ooit eens” dat gisteren was.

Een dik uur, zouden het er twee geweest zijn- later kondigde Luc aan dat de boeken terug in de kast mochten. “Jamaar” zei hij toen ik ze op de planken begon te zetten “zo stonden ze niet”.

Ja kijk, voorkeur en willekeur en welke andere keur dan ook ten spijt, was mijn gedacht aangaande fel veranderd.

En weet je wat? Er is nu nog wat plaats over.

En weet je nog meer wat? Er is nog zo een tweede boekenkast, aan de andere kant van de schouw, waar momenteel nog de CD’s en nog handleidingen van PHP en HTML in staan.

De reisboeken zouden eventueel nog kunnen blijven … efkes sorteren, straks, vandaag …

Previous

Laag bij de grond(s)

Next

Dat is ook achter de rug

12 Comments

 1. Tijdje geleden nam ik me voor om al mijn boeken nog eens te gaan lezen, en na dat lezen naar de kringloop te brengen. Verder moest voor ieder nieuw gekocht boek er ook een naar de kringloop. Maar ja, voornemens hè ….

  • ms

   Momenteel heb ik een boekenstop ingelast. In de kast achter mij staat nog een hele rij: “nog te lezen”.

   Bijhouden werkt anders. Een echt goed boek houd ik, dikwijls houd ik dan ook de andere boeken van die schrijver/ster.

   Maar na verloop van tijd beslis ik dan weer anders. Sommigen zijn blijvers, anderen gedateerd.

 2. Een hoognodig karwei, begrijp ik, goed gelukt want plaats overgehouden.
  Nu nog de andere kast onder handen nemen.
  Je ziet: boeken houden je bezig, is het niet met (her-)lezen dan wel met (her-)indelen.😉🤔

  • ms

   In die tweede boekenkast staan/liggen nog wel wat zaken van de vroegere zaak zoals diskettes met uitgewerkte zaken en zo meer. Die gaan naar de zolder.

   Uit de computertaalboeken haalde ik veel nuttige dingen, maar die zijn ondertussen hopeloos verouderd. Basis- en begingegevens zullen nog wel kloppen maar verder is alles zo geavanceerd dat je het op internet kan vinden.

   De woordenboeken zijn hen al lang voorgegaan, die staan boven op de boekenkamer op een rek. Op een boekenmarkt kan je ze aan de straatstenen niet kwijt en de Kringwinkels gooien ze er mee naar je hoofd.

   De muziekCD’s? Er speelt geen muziek meer tenzij eens iets via de laptop. Wegdoen doe ik ze niet, maar waar ik ze ga zetten is nu zeer de vraag, want ze moeten uit dat boekenrek.

   Vandaag is dus eerder een plandag dan een doedag.

 3. Een soort arbeidstherapie. ☺
  De gang van zaken bij veel boekenmensen.

 4. Toevallig zijn we hier met hetzelfde werk bezig: alle boeken en cd’s en zelfs lp’s moeten een plaatsje krijgen in de boekenkast. Een werk van lange adem… We hebben er zoveel.

  • ms

   De 45-toeren en LP’s gaan we waarschijnlijk verkopen. Die staan boven in een ingemaakte kast op de overloop. We hebben wel nog platenspelers, maar zoals gezegd staat hier geen muziek meer op.

 5. Mijn vrouw beheert hier de boeken. Ttz. zij koopt en leest ze. Dan blijven ze nog een tijlang op de salontafel liggen.

  • ms

   Op de salontafel liggen er nog geen, naast de laptop enkel die ene waar ik in bezig ben, in de boekenkast achter mij die welke ik nog moet lezen en op de twee voornoemde rekken komen die welke gelezen zijn en niet weg moeten.

   Boven heb ik nog vier bananendozen met boeken die ik wil houden, maar als ik die uitpak heb ik terug plaats te kort.

 6. elsjeveth

  Ah een nobel streven en zelfs nog plek over…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén