Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De cinema

Het was Max die ooit aan mske vertelde dat 5TV ’s nachts films uitgaf die niet werden onderbroken door publiciteit. Slow ontdekte toen dat ook VT4 dat deed. Sedertdien heeft hij zo goed als alle nachtfilms opgenomen. En sedertdien keken Slow en mske zo goed als elke avond naar een film.

Ze hebben films gezien die ze afzetten en dus eigenlijk niet gezien hebben. Ze hebben films gezien die zozo waren.

Ze hebben nonsens gezien, zoals “SAW“, film die blijkbaar door een bepaald publiek gesmaakt lijkt te worden, maar we zegden het al, als er iets onlogisch in zit is het voor mske voorbij. Een lijk dat niet dood is en daar een ganse dag tussen twee levende mannen ligt en dat die ganse dag niet moet niezen, hoesten, kuchen, winden, krabben … ademen? Maak dat een ander wijs.

Er waren ook de Nederlandse films zoals “Zwartboek“, die op zich niet slecht was, de gruwelen van de oorlog toonde maar nog liefst van al bloot en de trieste boodschap meegaf dat er bij de goeie dan toch ook nog slechte zaten en De laatste dagen van Emma Blank“, waar we nu eens helemaal niks gaan over zeggen.

Er was “Dossier K” vervolg op, maar dat ze dan weer niet zo goed vonden als “De zaak Alzheimer“.

Ze zagen True Romance” die ze al zo lang wilden zien, maar dat heb ik al verteld.

Ze zagen films die ze wel erg goed vonden zoals “The Shawshank Redemption” en die ze iedereen wel zouden aanraden.

Sedert een pozeke echter komen er geen nieuwe films meer ’s nachts. Het is zelfs mogelijk dat enkele van de opgesomde ook al niet meer van die zenders kwamen.

Nu hebben Slow en mske hier nog enkele films staan, die ze om één of andere rede nog niet bekeken. Er is “Pulp Fiction, die ze al wilden zien sedert de trouw van Neefke, die ze om een rommelmarkt kochten, maar waar ze nog niet naar keken omdat de commentaren er over zo uit elkaar liepen: van hoogste lof tot absoluut afbreken. Wel, ze keken. Slow’s reactie was eerder lauw. mske moest het even laten bezinken maar toen besloot ze dat hij absoluut bij de goeie te rekenen viel.

Er is wel een schoonheidsfoutje maar dat gaan we hier niet vermelden omdat mske er een beetje genoeg van heeft dat ze opmerkingen schrijft die ze dan elders ziet opduiken. Waarschijnlijk is dat toeval, maar als ik het niet schrijf, kan het toeval ook al uitgeschakeld worden.

Kort gezegd, die films hebben ze nu ook al bekeken. Dat wil zeggen dat Slow en mske zonder filmavonden gaan vallen. mske wou eens in het Belgacom aanbod neuzen maar blijkbaar is dat gene vette … of ze heeft er geen knijt verstand van.

Previous

Holder de bolder

Next

Het heerschap

8 Comments

 1. Pulp Fiction is een geweldige film!!! Die Travolta is zo weird….

 2. Pulp Fiction moest bij mij ook bezinken..en toen vond ik het toch niet zo hehe!
  Van de rest zedggen de namen me wel wat maar je weet het..ik ben niet zo’n filmkijker..en ik onthou ze al helemáál niet hehe. Weet alleen van Zwartboek, toen ik die laatst op tv zag, nog dat ik zei: typisch een Nederlandse film..maakt niet of het nodig is, maar er móét bloot in…bah! Voor de rest vond ik dat dan nog wel een goeie film…én..er zaten scènes in die ze in Dordrecht hadden opgenomen…en dat is altijd grappig om te ontdekken!

 3. ms

  Er ontbrak een stuk in dit postje. Sloef had blijkbaar ergens een haakje en een apostrof te weinig gezet. Ik bedoelde dus niet dat die Nederlandse films nonsens waren, maar wel degelijk dat SAW nonsens was. Afin. Het is recht gezet.

 4. The Shawshank Redemption vond ik erg goed. Ben er per abuis op gevallen en ben blijven kijken.

 5. Nederlandse films kunnen wel degelijk heel goed zijn..ik heb er alleen een hekel aan dat het nooit zonder seks kan…als het functioneel in het verhaal zit..okee, maar meestal is het meer om het bezoekersaantal op te krikken geloof ik…om het woord krikken ook eens anders te gebruiken dan ze in de Nederlandse films doen hahahahaaa!

 6. ms

  @ Ariadne: ik dacht eerst dat het om de zoveelste gevangenisfilm ging gaan, wat het wel was, maar dan ene die geweldig afweek van wat je van een doorsnee gevangenisfilm zou verwachten.

  @ mizzD: dat is wat ik ook tegen Slow zei. Bij sommige fragmenten was het helemaal niet nodig en leidde het eigenlijk meer de aandacht af van het essentiële, dan het te benadrukken.

 7. bea

  Allemaal gezien, behalve pulp fiction. Ik geloof dat het SAW1 was die ik eens op video kreeg om te kijken. Lang heb ik niet gekeken, veel en veel te wreed voor mij. The shawshank redemption vond ik dan weer prachtig, net als zwartboek (het bloot stoorde me niet, was toch niet zoveel? OF ik zou op dat moment moeten weggedommeld zijn )

 8. met film kan ik je niet meer helpen
  vroeger was ik weg van elke film waar Meryl Streep in speelde

  films of series die onderbroken worden door reclame dat is heel irritant, op de duur zag je meer reclame dan serie/film

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén