Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Goed voorzien

Toen de dokter me zei dat ik artrose had in de heup, kocht ik me dezelfde week een wandelstok in de Kringwinkel, de week daarna nog ene, je kan nooit weten. Die waren alle twee in metaal en opplooibaar.

Een pozeke later vond ik een mooie houten, niet dat klassieke model, maar mooier en ik nam hem mee … voor de geklede dagen.

Dat ik er uiteindelijk vier had, waarvan ik van twee minder goeie/mooie een goeie maakte speelt geen rol. Er zijn er drie. Die gebruikte ik nooit. Ze staan met hun drietjes gezellig in een grondvaas van Duitse makelij.

Toen ik in de eerste dagen over over kleine stukjes schuifelde heb ik een paar keer gedacht … maar neen.

Uiteindelijk ging het geschuifel over in kleine pasjes, in voorzichtige normale passen, in 3km traag stappen tot ik eindelijk weer 12km aan mijn normale tempo aankon.

Is de artrose of wat dan ook nu weg? Bij het wandelen wel, maar soms, als ik recht sta en ga zitten of als ik zit en wil rechtstaan is daar een knakske als van twee tandwielen die in elkaar grijpen maar waarvan bij één een tand ontbreekt. De bijhorende “Ai” ontsnapt me steeds, al is dat meer van het schrikken dan van pijn.

Meestal, als ik naar de wandelstokken kijk, denk ik: “Beter drie wandelstokken te veel, dan ene te weinig”.

Previous

Dat kan toch niet waar zijn? Jawel!

Next

Veldrijden

9 Comments

 1. Zo is het! Ik heb ook chronisch pijn in mijn heup, maar ik kan er goed mee bewegen en stappen. Mocht het nodig zijn heb ik nog steeds de wandelstok van mijn opa.

  • ms

   Ergens denk ik dat het een vorm van controle houden is, het gevoel hebben dat je er zelf iets kan tegen doen.

   Soit, ze zijn er en als ik ze nodig heb moet er toch niet meer naar op zoek.

 2. elsjeveth

  Zo lang je ze niet nodig hebt…

 3. Hopelijk duurt het nog lang eer je ze nodig hebt.

 4. Iets achter de hand hebben is een veilig idee.
  Eventueel koop je er een paar bij voor een royal boeket wandelstokken, heb je er een nodig blijft het toch een mooie bos. 😁

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén