Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kouwe kak

In april las ik een bericht op mijn Flickr-account dat ze gingen samengaan met SmugMug. Op 24 mei kreeg ik er een e-mail over waar onder andere in vermeld staat:

Nothing will change immediately with regard to your Flickr account. The Flickr product and brand will live on under SmugMug ownership. You will still access the same Flickr you know and love at www.flickr.com and via our mobile apps. SmugMug and Flickr will remain separate brands and you will continue to have options for free and Pro Flickr accounts. Until we notify you otherwise, you will continue to use your current login credentials.

Ik voelde nattigheid, begon eens te kijken naar alternatieven maar deed er niets mee.

Dan zitten we genoeglijk vakantie te houden als ik bij Suske lees dat ze wel degelijk de gratis dienst gaan inperken. Ik wist nog van niets, had geen bericht noch e-mail gekregen. Nu nog niet trouwens. Voor zover ik weet is er nog steeds geen vuiltje aan de lucht.

Ooit heb ik voor een betalend blog gekozen omdat ik het beu was dat een ander met zijn pollen in mijn blog zat te wroeten. Dat is met die foto’s ook zo, alleen kost die fotodienst van de provider wel 4€ per maand, dat is iets meer dan het blog zelf. Op zich genomen is het dan nog niet overdreven veel voor een hobby als je de prijzen van andere hobby’s bekijkt, maar toch is 500MB nog steeds minder dan 1TB, maar heb ik bij Flickr nog geen 2% van mijn 1TB gebruikt. Al dit gebrabbel dient enkel om te staven dat ik er nog lang niet uit ben.

Maar het is dringend … of niet? Want ik had niet het minste benul van de hoeveelheid tijd die me rest om alles weg te halen en het account op te zeggen. Dat zou in één klik kunnen gebeuren maar ik wil eerst de linken die op het blog staan kunnen aanpassen en dat is het handigst als ik de oorspronkelijke link nog kan zien. Dank zij wat gegoogel heb ik de data gevonden. Er is nog wat tijd. Gelukkig heb ik de foto’s ook nog eens op de schijf opgeslagen zoals ze op Flickr staan. Nog meer gebrabbel om nog meer twijfel uit de doeken te doen.

Al dat werk om weeral aan te passen wat een ander verpest, al dat werk dat ik mezelf heb aangedaan om nog iets anders aan te passen, het is allemaal gene kouwe kak.

Previous

Een midweek Eifel

Next

Rustpauze

14 Comments

 1. Wat een gedoe.

  • ms

   Daarom ook dat ik ooit de wordpress.org nam, omdat ik geen gedoe meer wou. Nu sta ik weer voor die keuze.

   Met die One Photo die ik nu probeerde, kan ik geen albums maken, maar er zijn wel andere opties.

 2. Wat een gedoe. Pfff.

 3. Bij een vriendin was ongeveer een jaar geleden al haar fotowerk verdwenen. (bij Punt). Met een boodschap van Flicker: betalen .
  Ze heeft niet betaald, plotseling waren de foto’s terug.

  Zelf had ik aanvankelijk Photo Bucket, dat heb ik opgezegd en haal alleen nog gratis plaatjes van Pixabay. Niet origineel maar dat kan me niet schelen. Of eigen foto’s.

  • ms

   Ik zou me veiliger (wat heet veiliger) voelen als ik zelf die foto’s er af haal voor zij het doen. Al ben ik nooit zeker natuurlijk dat ze die niet ergens in opslag staan hebben. En het betreft wel degelijk allemaal mijn eigen foto’s.

   Ik ben dan eerder geneigd om -weeral- te betalen voor een dienst die ik eigenlijk wel vertrouw.

   Ik heb wel al een paar keer iets gehad op het blog, maar net zoals bij Proximus, lossen zij dat netjes op.

   Ik heb de keuze: ik maak een galerij per onderwerp, maar dan heb ik geen algemene link voor bovenaan. Of ik gooi ze allemaal in één galerij en zet ze dan in de gewenste categorie.

   Geen van beide is zo ideaal als nu die van Flickr en dat is dan de derde keuze: ik betaal Flickr.

   En dat net terwijl ik al grote aanpassingen aan het doen ben aan de afbeeldingen op het blog.

 4. IK weet ook nog niet wat ik ga doen. Een andere keuze zou google photo’s zijn. Dat is ook gratis, maar nu ik verneem dat google+ zal ophouden te bestaan voor particulieren weet ik ook niet zeker wat daar met de foto’s zal gebeuren.
  Misschien toch maar Flickr betalen.

  • ms

   Google+ is gewoon een onderdeel van Google, net zoals Google Mail en Maps en Play.

   Het probleem met Google Foto’s is dat ze hun opslag moeten delen met Gmail en Drive. Dat is in totaal 15GB. Daar kom je niet ver mee. Zeker niet als je Gmail en Drive al gebruikt.

   Ik twijfel dus tussen die 1TB van Flicker en de 500MB van One Photo, waarbij ik er nu dan toch van overtuigd ben dat Flickr niet te vertrouwen is, maar anderzijds 1TB zo wat het dubbele is van 500MB.

 5. Die 1 TB is vanaf 8 januari verleden tijd. Als je je gratis Flickr account wenst te houden mag je er nog slechts 1000 foto’s op hebben. Alles wat boven de 1000 is gooien zij eraf vanaf begin februari (oudste foto’s eerst). Neem je een pro account (unlimited storage), dan kost je dat 50$ per jaar, maar als gebruiker krijg je het eerste jaar een korting en betaal je ‘slechts’ 35$ (wel pro nemen voor 30/11).
  Dit alles met ingang vanaf 8 januari.

  50$ vind ik niet niks. Het is niet dat ik dagelijks naar die foto’s zit te kijken. Ik vind het wel fijn dat ik ze netjes kan labelen, wat tekst en uitleg erbij kan zetten, gemakkelijk delen met vrienden, enz. Misschien toch maar eens een jaar proberen. Ik heb nog een paar weken om te beslissen.

  • ms

   Dat heb ik ook allemaal uitgevlooid. Maar ik zit ver boven die 1.000 foto’s.

   50$ is niet niks maar eigenlijk wel als je het vergelijkt met een lidmaatschap bij één of andere hobbyclub.

   35$ om een jaar respijt te hebben en er niets meer op te zetten, vind ik dan weer weggegooid.

   Dan ineens liever een definitieve beslissing.

   • Ik heb er nu meer dan 6.000 op staan. Zou het jammer vinden dat die zomaar verdwijnen. En ik heb geen zin om ze allemaal naar ergens anders over te brengen (met label + uitleg). Zou trouwens niet weten naar waar. Dan maar even door de zure appel heen bijten en die 35$ betalen. Er zal niks anders op zitten denk ik. Dan kan ik er blijven opzetten zoveel ik wil.
    Ik heb een tijdlang fotoboeken gemaakt van onze reizen en die ook regelmatig bekeken. Kost ook een pak geld en eigenlijk staan ze nu in de boekenkast en kijk ik er niet meer naar. Ik kijk veel gemakkelijker eens op Flickr.

    PS Die 35$ is niet ‘een jaar respijt’ hé. Dat is de normale prijs van 50$ min een korting omdat je al een account hebt. Maar die korting is maar eenmalig. Je kan dan wel blijven foto’s storen. Vanaf volgend jaar betaal je dan 50$ als je je account wil behouden.

    • ms

     In mijn geval zou ik dat als een jaar respijt zien, omdat ik dan een jaar langer zou kunnen over denken.

     Als ik beslis Flickr te houden is dat natuurlijk niet weggegooid.

     • Moest je een goed alternatief kennen, laat het me dan even weten ajb.

      • ms

       Natuurlijk, maar zo op het eerste zicht is er geen enkel die hetzelfde biedt als Flickr, wat die albums betreft vind ik dat vooral een gebrek.

       Waarom die dan ineens niet meer populair zijn begrijp ik niet echt goed. Of het zou moeten zijn dat ze in het verleden ook al zulke stoten uithaalden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén