Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nog een jaartje Flickr

Toen Flickr vorig jaar betalend werd zocht ik naar alternatieven, al dan niet gratis maar toch een ietsje goedkoper dan Flickr. Okee, voor die eerste keer deden ze een flink pak van de kosten af.

Na Slovenië bedacht ik dat het einde van dat jaar er zat aan te komen en ja, op 26 november gaan ze de volgende betaling afhouden. Ik begon weer alternatieven te zoeken, je weet maar nooit wat er op een jaar tijd allemaal kan en kon bij komen.

De dienst van Google zelf vond ik op zich niet slecht, ik begon zelfs al over te zetten toen ik plotsklaps merkte dat iedereen daar zomaar foto’s kan downloaden.

Ik zocht de instelling om dat tegen te gaan en vond de vermelding:

The only way to stop people from downloading your photos is by not uploading photos to the internet in the first place. Google Photos currently does not have a setting to disable downloading of photos, which means that the photos can be downloaded in full resolution.

Allee, dat wisten we dan ook weeral. Ik ben nu ook niet gek, ik begrijp wel dat iemand die écht bij Flickr iets wil stelen dat ook wel zal kunnen, maar daarom moet ik het nog niet op een dienblaadje presenteren.

We zijn dus weer vertrokken voor nog een jaar Flickr. Volgend jaar zal ik nog eens naar alternatieven zoeken, je weet maar nooit wat er op een jaar tijd allemaal bij kan komen.

Ondertussen zet ik verder de foto’s van de Eifel op Flickr, maar ik ga niet over elke wandeling apart een logje schrijven. Wie het interesseert kan in de zijkolom wel zien als ik er foto’s bij zette.

Meer foto’s

Previous

Herfstgetijde

Next

Problemen bij het parkeren

11 Comments

 1. Prachtige foto’s! Wat mooi daar in de herfst met de overvliegende zilverreiger. Van Flickr of consorten ken ik niks. Ik hoop dat je je ding daarin kan vinden.

  • ms

   Er zaten veel reigers, zowel gewone als zilverreigers.

   Dat is het nu juist, Flickr is en doet precies wat ik wil. En zo lang alternatieven nog niet in de buurt komen blijf ik bij Flickr.

   Zoals gezegd is Google bijlange niet slecht maar een beetje beveiliging zou toch geen kwaad kunnen.

  • Op het net heerst schijnveiligheid. Goed dan dat er zoiets als Flickr bestaat.

   • ms

    Een kraker geraakt overal aan en in, maar je hoeft het daarom nog niet gemakkelijk te maken.

    Dat Flickr vroeger gratis was en nu niet meer, tja … Maar je kan er dan wel van uit gaan dat het eens boven hun hoofd ging groeien. En dan moet je snoeien.

 2. Flicker gebruik ik niet, ook geen andere foto-site meer.
  Ik haal bijna alles van Pixabay en sla mijn eigen foto’s op. Omdat ik niet goed ben met de camera hecht ik er niet veel waarde aan.

  • ms

   Ik hecht wel belang aan mijn foto’s al zijn ze fotografisch gezien ook maar foto’s en geen kunstwerken. Hun belang zit hem in de herinneringen.

   Daarom heb ik ook nog altijd de gecrashte losse harde schijf met alle foto’s van 2015 en 2016 er op, in de hoop dat er een dag komt dat de mogelijkheid er is dat die foto’s te recupereren zouden zijn.

 3. Er zijn manieren om te voorkomen dat anderen je foto kunnen downloaden maar voor hoe, wat en waar moet je niet bij mij zijn.
  Wij worden steeds lakser met foto’s en zetten ze zelden nog op de harde schijf. En de laatste keer dat we er eentje lieten afdrukken was ten tijde van de eeuwwisseling.
  Mooie foto’s heb je!

  • ms

   Dank je. Een watermerk er op zou al veel helpen, daar zijn ook programma’s voor, maar moet ik echt mijn foto’s verknoeien omdat anderen er met hun handen zouden afblijven?

   Want een watermerk van onderaan of in een hoek snijd je er toch gewoon af.

   Foto’s op een losse harde schijf! Echt. Altijd dubbel houden

 4. Ik ben gestopt met Flickr nadat ik problemen had met het inloggen met een nieuw wachtwoord. Foto’s deel ik voorlopig alleen nog op mijn blog.

  • ms

   Ik deelde foto’s vroeger op mijn blog, maa dan kreeg je ellenlange postjes met veel foto’s. Dat vond ik ook maar niks.

   De overstap van Flickr liep bij mij vlotjes, bij Luc iets minder maar die heeft daar geen foto’s op, enkel een account om de mijne te zien. Daar tegenover heeft hij een instagramaccount waar hij foto’s op zet en ik heb een leeg, enkel om zijn foto’s te zien.

 5. elsje

  Hoe dan ook, Flickr of geen Flickr ik blijf genieten van je blogs en je foto’s.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén