Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De fotograaf

Waar ik hoogstens en uitzonderlijk op één knie op de grond -nat of niet nat- ga zitten, doet een echte professionele fotograaf dat zo:

(Lees verder onder de foto)
Met dank voor de toestemming


Ik deed het wel eens aan het meer van Bohinj omdat ik op waterhoogte wou zitten, maar verder … Nu zeker niet meer met die krakende knoken.

Maar al bij al ben ik zeer tevreden en uitermate content dat ik een foto kon nemen van Luc op de Maagdentoren.

Previous

Plezier in veelvoud

Next

De sauna

17 Comments

 1. Ah! Dus dat is de foto die ik al intrigerend vond! Maar hoe je die gemaakt hebt is me nog niet duidelijk…

  • ms

   Die foto is gewoon puur toevallig genomen. Ik weet hoe ik het deed. Ik weet niet of ik het nog eens kan. (Later meer).

   Daar ben ik dus een beetje gepikeerd op mezelf omdat ik de omstandigheden niet goed heb gecontroleerd. Ik zal dus nog eens een keer terug moeten gaan.

   Ik was zaterdag een ietsiepietsie stikkapot en wou dat log voor zondag zo snel mogelijk klaar hebben. Dus heb ik gisteren maar even de foto’s gewisseld.

  • ms

   Wel, het was dus echt heel toevallig, zoals ik al zei. Ik had die Maagdentoren al op foto van op de Demerdijk en toen wou ik die nog eens van uit de trein die eigenlijk een brug is. Die zie je op foto’s van vorig jaar. Het compartiment waar geen silhouet voor het raam zit, is een ruit en van daar uit wou ik de foto.

   En dan loopt Luc zo in stommelings achter mij langs en zie ik hem passeren óp die toren. Voilà. Het is gewoon een weerspiegeling.

   Alleen is nu de vraag waar de zon juist stond, hoe hoog ze stond en of dat niet één van de hoofdredenen is waarom Lucs silhouet zo groot weerspiegeld wordt. Dat wil ik nog eens testen.

 2. Ik ga me ook niet meer letterlijk in bochten wringen om een foto te nemen. Gewoon staande een foto nemen is al goed voor mij.

  • ms

   Jawel hoor, in bochten wringen wel zolang ik maar het gevoel heb dat ik geen hulp nodig heb om terug uit die bochten te geraken.

 3. Knap gedaan.
  Me in duizend bochten wringen kan ik niet meer, toen ik het nog wel kon deed ik het zelden, zo groot was – en is- mijn fotodrang niet.
  Wel kan ik me het voorstellen, vergelijk het met een verhaal voor een wedstrijd waaraan ik uren zat te schaven.

  • ms

   Ik doe dat meestal ook met de logs, al zijn het geen verhalen en zeker al niet voor een wedstrijd. Enkel de logs die ik snel schrijf, zijn niet geschaafd en glad gewreven.

   Foto’s tijdens het wandelen, als het snel moet gaan, zijn “zomaar” genomen. Voor andere foto’s bekijk ik wel de beste hoek, lichtinval en de manier waarop ik zo weinig mogelijk storende elementen krijg.

   Er zijn van mij geen goede foto’s omdat Luc ook al staande foto’s neemt en ik er dus altijd uit vogelperspectief genomen op sta. Hij deed wel al eens een poging om wat door de knieën te gaan maar … euhm …

 4. Ik snap het.😆

 5. Grappig!
  Hier minder lol… ben ziek. COVID! Ik dacht dat het monster mij nooit ging pakken.

  • ms

   Daar vrees ik dus ook voor. Ik hoop ook dat we er zonder corona door geraken, maar de cijfers stijgen weer.

   • Helaas… eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik veel vergaderingen had, feestjes op school, verjaardagsfeestjes. Gewoon teveel. En dat krijg je dan. Ik had eigenlijk overal een masker moeten dragen.

    • ms

     Ik ging nergens binnen zonder masker. Eens binnen besliste ik of ik het veilig vond of niet.

     Op sommige plaatsen -werkelijk nogal streekgebonden- bekeken ze ons eigenaardig omdat we het op hadden. Op andere -ook streekgebonden- zetten we het niet eens af omdat iedereen er een droeg.

     De laatste week ging ik wél in de winkels en Plopsa binnen zonder masker, Luc nog niet.

     Toen ik las over een lichte stijging in de cijfers besloot ik de gewoonte van ervoor opnieuw op te nemen. Ze kunnen me bekijken zoals ze willen.

     Hun gezicht, hun recht. Mijn gezicht, mijn recht.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén