Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Viaduct (mv. spoorlijn)

Waar ik het -uit onwetendheid- maar bleef hebben over mijn wens om het viaduct van Berneau beter in beeld te krijgen, stonden wij op de wandeling van vorige woensdag ineens onder een treinviaduct en zou ik in mijn haar gekrabd hebben had ik al geen wandelhoed op gehad.

Want dat was precies net hetzelfde viaduct maar kon -dat wist ik dankzij mijn ingebouwd oriëntatievermogen- helemaal niet dat van Berneau zijn.

En toen zagen we de informatie. Het betreft een geheel van een spoorweg, waar wel degelijk ook twee viaducten deel van uitmaken …

(Lees verder onder de foto)


… namelijk het viaduct van Berneau maar ook dat van Sint-Martens-Voeren:

(Lees verder onder de foto’s)

En bij het bekijken van het volledige plan, zien we dat er zich ook nog ergens een tunnel moet bevinden. Die zagen we dus -nog- niet.

De spoorlijn dateert van uit de Eerste Wereldoorlog en doet de dag van vandaag nog steeds dienst, zij het dan enkel voor goederenverkeer.

Een foto van op afstand heb ik deze keer dan wel kunnen nemen maar dan verkies ik eigenlijk onderstaande om dit log af te sluiten.

(Lees verder onder de foto)


Previous

Het Gerendal

Next

Het geruste leven

14 Comments

 1. Dat is een mooie foto.

  • ms

   Het is niet gemakkelijk om er iets ordentelijk van te maken als er huizen en viaducten kriskras door elkaar lopen.

 2. Mooi uitzicht vanaf het viaduct!

  • ms

   De uitgelichte foto is genomen vanop een berg met zicht op het viaduct. Maar ik moest nogal wat inzoomen en in kleur viel het nog minder op.

 3. Goede morgen, mooi die stenen in de groene natuur, het lijkt zo te horen, Toen ik de foto zag dacht ik eerst even dat het een verweerde boomstam was dat onderdeel van het viaduct. Nu ben ik nog niet zo goed wakker, nu eerst maar eens aan de koffie . Fijne zondag gewenst.

  • ms

   Het ziet er wel degelijk geïntegreerd uit. Die boom geeft echt de indruk dat hij deel uitmaakt, inderdaad.

 4. Die foto is geslaagd. Nu genieten van het koeler weer.

 5. Heel mooi plaatje, je zou er meteen naar toe willen. Een toeristen- of reisbureau zou hem wel willen hebben.

  • ms

   Toen ik me ooit de wens liet ontvallen om te solliciteren als zelfstandig uitbater bij een reisbureau vond mijn ex dat te gewaagd en zei mijn moeder dat ik bij haar niet moest komen bleiten, een boterham kon ik nog wel krijgen.

   Ik heb het niet gewaagd, ik heb het me af en toe wel eens beklaagd. De reisbureaus ook. 😉

 6. elsjeveth

  Poeffff een voltreffer die foto.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén