Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het geruste leven

Er was een tijd dat ik wel enkele keren per dag aan de 4-7-8 secondenregel, wat ademen betrof, begon. Er stond zelfs een ademhalingsteller op de gezondheidsapp van mijn telefoon.

Die app gooide ik er uiteindelijk af omdat hij hier thuis rondlopen geen gezonde stappen vond en ik al het andere met de hand moest ingeven. Dat kan ik zonder app ook. Bovendien ging die te veel info verlangen en was die na het op pensioen gaan eigenlijk overbodig.

In elk geval zat ik laatst in de auto zo gestresseerd als een kieken, te zweten van errezze en ik wist het aantal seconden niet meer. Ik heb het even moeten opzoeken.

Er terug een app voor installeren? Neen hoor! Het zaakske is ondertussen opgelost en nu het op het blog staat zal ik het ook niet meer vergeten.

Is dat nu de moeite waard om te vertellen? Ja toch … zeker als je na een luie zondag met een koerspassage van anderhalve minuut geen zin hebt om het daar uitgebreid over te hebben.

Previous

Viaduct (mv. spoorlijn)

Next

Plakkerig log

10 Comments

 1. De 4-7-8 secondenregel moest ik opzoeken. Het is bedoeld om in te slapen en/of rustig te worden. Ik kan me wel voorstellen dat de spanningen verminderen als je je concentreert op ademhaling en vooral tellen. Het gebruik van een App zou bij mij vermoedelijk voor extra stress zorgen. (Of natuurlijk totale rust. Als ik dát aan de praat heb ben ik alle ongemak vergeten.)

  • ms

   Ik heb een hele periode die 4-7-8-secondenregel wel degelijk nodig gehad. Pure stress had ik op het einde waardoor we uiteindelijk beslisten dat we zouden stoppen met de evenementen en toch maar op pensioen gaan. Jammer eigenlijk, want die evenementen vond ik echt wel de job van mijn leven.

   Ik doe veel met de apps op de telefoon maar die ene heb ik er toch ook afgegooid. Je kan de hele dag in je huis in de weer zijn maar dat zijn geen “gezonde” stappen.

   Zotter moet het niet worden.

 2. Pfff, van dat tellen en bijhouden zou ik nog meer spanning oplopen….

 3. De 4-7-8 secondenregel ken ik ook niet. Iets tegen de srress dus. Voorlopig heb ik geen stress en zal die regel maar niet opzoeken. Wel onthouden moest ik die ooit nodig hebben.

  • ms

   Ik heb hem bij tijden érg nodig gehad, maar die tijd is blijkbaar zo lang voorbij dat ik hem vergeten was.

   Maar in een auto maak je soms situaties mee … 😱

 4. Ik begrijp goed dat je die ademhalingsregel nodig had tegen de stress. Daar heb ik ook weleens last van als het te druk om me heen wordt. Langer werken, allemaal goed en wel, maar als de druk te hoog wordt, zet de stress zich toch veel sneller op je lichaam. Vaak op ademhaling en hart. Dat herken ik.

  • ms

   Het is wel een simpel middeltje dat werkt/helpt, al is het maar tijdelijk. Er waren ochtenden dat ik er mijn dag mee begon.

   Eigenlijk een goed teken dat ik het helemaal vergeten was.

 5. elsjeveth

  errezze dat woord kende ik niet. Ik begrijp dat de koerspassage nogal tegenviel, dat is spijtig

  • ms

   De koerspassage viel niet tegen, ze was kort maar dat wisten we op voorhand.

   “Errezze” is een dialectwoord voor een soort allesoverheersende verlammende stress.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén