Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Amazon

Het is jaren en jaren geleden dat ik voor de eerste keer een bestelling deed bij Amazon. Dat was toen ik een CD van de Proclaimers wou en die in België niet kon kopen. De levering gebeurde in een postzak van de “Royal Mail” die zomaar over de poort was gegooid tijdens mijn afwezigheid.

Vele jaren later maar nog altijd jaren en jaren geleden, toen ik opnieuw iets wou bestellen vertelde Amazon mij dat ik nog geen account had en kwam ik te weten dat er meerdere Amazonvestigingen waren, want deze was in Amerika. Ondertussen volstaat één account voor alle vestigingen, zo blijkt.

Ik bestelde niet zo vaak bij Amazon, enkel in uitzonderingsgevallen, maar tijdens Corona heb ik toch een paar zaken bij hen gevonden, maar dan wel bij de Duitse vestiging. En toen las ik dat ze voor de Benelux een Amazon gingen openen in Nederland.

Bij mijn volgende bezoek aan Amazon.de kreeg ik een grote melding dat ik in Nederland kon en mocht bestellen, wat ik nogal opdringerig vond, en ik bestelde bij de Duitse.

Het moest niet gekker worden. Ik vond Amazon al te hebberig geworden. Bovendien lees ik artikels in de media waardoor het bedrijf me echt niet meer zo sympathiek lijkt1.

Vorige week las ik dat er een nieuwe Amazon zit aan te komen met nog lagere prijzen; er komt namelijk een Belgische versie2. Die gaat men, voor alle duidelijkheid, lanceren met de codenaam ‘Operation Red Devil’.

Elders las ik dat de domeinextensie “.be” al benomen was en dat het daardoor nog wat zoeken was. Jammer genoeg vind ik dat artikel niet zo direct terug.

Het is maar een futiliteit natuurlijk, aangezien ik nu toch al twee jaar weeral niks meer bij hen en al geruime tijd bij andere grootplatformen ook niet bestelde. Maar met die codenaam kunnen ze het nu wel helemaal op hunnen buik schrijven. Ik voel me er niet bepaald door aangesproken.

Nog lagere prijzen? Terwijl ze overal stijgen? En dat met de artikels in de media waardoor het bedrijf me echt niet meer zo sympathiek lijkt. Wie weet op wat ze nu nog gaan besparen.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/07/22/bezos-amazon-kritiek-werknemers/
1 Het Laatste Nieuws

Previous

De dommelmarkt

Next

Het was eens “Ooit”

13 Comments

 1. Misschien worden de verzendkosten lager wanneer je bij de Belgische Amazon bestelt? Het lijkt me wel lastig voor Amazon als de extensie .be al vergeven is. Wat moet je er dan van maken? Wij hadden hier ook zoiets, een heel klein bedrijfje had al een webnaam die heel graag door een groot internationaal bedrijf gebruikt zou worden. Toen ontstond een soort Romeinse-Rijk-vs-het-Gallische-dorpje-situatie. Uiteindelijk hebben ze het in de financiële minne geschikt. Ik denk dat nu een Belgisch bedrijf grijnzend boven de zakjapanner zit te handenwrijven. 🙂

  • ms

   Dat is nog zoiets. Als je voor een bepaald bedrag bestelt, vallen de verzendkosten weg, mààr dan moeten de goederen wel van bij Amazon verzonden worden. Tja …

   Was dat niet bij Wendy’s? Een hamburgerzaak die een Amerikaanse keten een doorn in het oog was?

 2. Bij Amazon heb ik tot op heden nog niets besteld. Meestal is het bij Bol.com.

  • ms

   Als ik prijzen vergelijk met de gewone webwinkels ziijn de bollekes altijd duurder. Die pakken ook een mooie wistmarge.

 3. Bij Amazon heb ik nog nooit wat besteld. Het ‘obsceen’-artikel krijg ik niet te zien maar herinner me er wel iets van.

 4. Totaal geen ervaring met Amazon.

  • ms

   Jaren en jaren geleden was ik blij dat ik de CD vond, nu vind ik er niks meer aan … aan Amazon wel te verstaan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén