Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wikipedia en 2€

Ik had het al eerder over de steunaanvragen van Wikipedia en ja, ik gaf dat graag. Ik vind Wikipedia handig en gebruik het wel. Nu moet ik zeggen dat ik me niet kan herinneren of ze tijdens de twee coronajaren ook geld gevraagd hebben, ik denk het niet, maar soit.

Nu zijn ze er weer en nu heb ik echt iets van: “Hier stopt het”. Ze vragen 2€ want daarmee zou Wikipedia nog jaren kunnen voortbestaan. Waar ik het vorige keer had over een klein bedrag ging dat wel over 5€. Dat betekent dat ik en de anderen die wel geven meebetalen voor hen die niet betalen.

Mijn oplossing? Als je met 2€ genoeg hebt om nog jarenlang gratis te blijven bestaan, voer dan abonnementsgeld in aan 2€ per jaar. Maar ik blijf niet voor anderen betalen.

Previous

In goed gezelschap

Next

De gevoeligheden

10 Comments

 1. Groot gelijk, zo zie ik het ook. Logisch zou zijn iedereen te laten betalen, maar velen zullen zich afkeren van wikipedia en elders hun informatie opzoeken vrees ik.

  • ms

   Dan laat je ze afhaken. Als die 2% 2€ betaalt en dat volstaat, dan kan je leven met die 2%, maar dan is de kans groot dat delen van de 98% ook gaan betalen omdat ze anders Wikipedia niet meer kunnen zien.

 2. Precies. Het is een kleintje voor velen die er regelmatig gebruik van maken. Je zal er geen boterham minder om eten en de koek is dan eerlijk verdeeld.

  • ms

   Als ik goed reken heb ik met mijn 3×5€ nog zeker 2 jaar gratis te goed.

   “Vraag het eens aan een ander” denk ik dan.

 3. Een klein bedrag per jaar kunnen ze wel vragen, nu kan ik me niet heugen wanneer ik Wiki heb gebruikt, als ik er ooit wat in heb opgezocht, dan is dat al heel lang geleden. Ik wens je een fijne woensdag toe.

  • ms

   Ik gebruik het wel. Nu niet dagelijks of wekelijks maar ik vind het wel nuttig, maar dan moeten ze ofwel iedereen laten betalen ofwel hun e-mail anders formuleren. Dit voelt aan als gemakzucht: geld halen waar ze het ooit al haalden.

 4. Ik dacht er net hetzelfde over en heb deze keer ook niet gesteund.

 5. Een vraag om steun heb ik deze keer nog niet gezien. Maar ik denk nog.

  • ms

   Als ze nog geld willen moeten ze het anders aanleggen, niet steeds aan de zelfde arm komen jengelen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén