Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In goed gezelschap

Net als je beslist dat je een week in quarantaine gaat, is er rustdag in de Tour de France, is er sedert lange tijd geen koers in de namiddag, is de televisie leeg, is het elf juli én Vlaamse feestdag en brengt de postbode enkel het folderke van de Makro.

Gelukkig is er Herbjørg Wassmo1.

____________________
1 Herbjørg Wassmo

Previous

Voorzichtigheidshalve …

Next

Wikipedia en 2€

8 Comments

 1. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar vroeger waren de Makrofolders veel dikker en kleuriger. 🙂 Wat vind je tot nu toe van de tour? Ik vind het nog steeds tam. Die etappe dat Van Aert nog net won vond ik leuk, de finale dan. Maar verder… Het is allemaal veel te braaf. We hebben een relletje nodig. Een nieuw soort doping. Een geheime elektrische fiets. Jan Ullrich vermomd als broodmagere Macedoniër.

  • ms

   Wel ja, wij hebben ook de indruk dat de folders van de Makro dunner zijn, maar we denken ook dat het papier dunner is.

   Mijn mening over de koers? Heb je vijf minuten? Ik vind het niet mooi om een blok mozaïek van punt A naar punt B te zien rijden in de bergen om dan op het eind een paar stukjes levensgevaarlijke manoeuvres te zien uitvoeren om als eerste over een witte lijn te rijden.

   Koers is voor mij emotie, met enige planning kan ik leven maar niet met de tactiek die zegt dat Wout van Aert die lange ontsnapping, die fout liep, niet had mogen doen. Als hij in zijn opzet slaagde, zoals vorig jaar op de Mont Ventoux, hadden ze hem de hemel in geprezen. Nu? Nu ja.

   Ik ben geen fan van Wout van Aert. Ik ben ook niet tegen Wout van Aert. Ik ben gewoon geen fan van grote namen.

   Maar ik kan wel opgaan en supporteren voor iemand die het, in mijn ogen, verdient.

   Zo was ik helemaal in de wolken toen Yves Lampaert de tijdrit won. Ik vond het jammer dat hem geen tweede dag in het geel gegund was, voor die paar seconden.

   Zo was ik ook, de hemel sta me bij, blij dat Thibaut Pinot het niet haalde in de rit Aigle-Châtel en dat Bob Jungels, verdiend, won. Had ik nog bij de bidgemeenschap geweest …

   Dat Jonathan Castroviejo en Carlos Verona dan nog tweede en derde werden had ik niet gevraagd, maar ik vond het ook niet jammer.

   Ik ergerde me als men het in de media had over geklungel bij Jumbo-Visma bij die fietswissel, want ik heb dat anders gezien. Ik zag renners die alles op alles hebben gezet om een scheve situatie recht te trekken. Ik mag plantrekkers wel (in de betekenis van mijn dialect dan, niet die van het Westvlaams), die in geval van nood nog het beste uit de situatie halen.

   Maar ik heb wel van spanning mijn kussen geterroriseerd toen Tadej Pogačar en Jonas Vingegaard strijd leverden op die bergop. Dàt is spektakel.

 2. Hier krijgen we op maandag de folder van de Colruyt in de bus. Even spannend.
  Verder is het hier ook komkommertijd.

  • ms

   Die van Colruyt komt normaal op dinsdag, soms op woensdag. Ik bekijk die niet, dat laat ik aan Luc over.

 3. Ik lees hem ook heel graag!

  • ms

   Ik had “Sanne” gelezen van haar, een wat bizar boek, dus toen ik dit boek tegenkwam heb ik niet getwijfeld.

 4. De naam heb ik genoteerd, ik weet niet uit mijn hoofd of ik haar al las, ik denk het niet. Bedankt voor de tip.

  • ms

   Graag gedaan.

   Ik heb dat “Sanne” boek waarschijnlijk meegebracht uit een Kringwinkel nadat de achterflap me aansprak. Dus werd ik benieuwd naar de andere boeken.

   De schrijfster heeft ook trilogieën geschreven maar dit is ook een alleenstaand boek. Ben ik niet kwaad om.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén