Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zomers weertje

Weet je, op een rommelmarkt krijg je allerlei papiertjes in de handen gedrukt over andere rommelmarkten, hun waar en wanneer en hun uitnodiging om te komen verkopen of kopen.

En dan schrijf je je in en dan vragen ze je om op voorhand te storten en dat doe je en dan krijg je een weerbericht om van achterover te slaan, een hittegolf.

En dan sta je daar. Neen, inschrijven en niet opdagen, dat doe je niet. Opdagen en bakken, daar heb je ook geen zin in.

Je gaat en het gaat. Tot na de middag de temperatuur begint te stijgen en het aantal bezoekers begint te dalen. Die zitten allemaal thuis hun gebakken middagmaal te verorberen terwijl jij zelf zit te bakken.

Maar eigenlijk kan je over de -verlengde- voormiddag niet klagen. En eigenlijk weet je niet of in die hitte nog mensen gaan afzakken naar het terrein. En eigenlijk zie je rondom de meesten al beginnen inpakken …

En dat inpakken, wel ja, dat werkt aanstekelijk. Het begint te kriebelen.

Vroeger vertrekken is mijn favoriete bezigheid niet, maar bij de Dodentocht hebben ze ook de afstand van 100km naar 65km teruggebracht, zodat iedereen vóór de grote hitte binnen zou zijn1.

Natuurlijk kan je bij een rommelmarkt alle bezoekers niet tijdig verwittigd krijgen mocht je vroeger willen stoppen en dat is dan wel jammer.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Lekkers uit de vintage periode

Next

Metaal en metalig

14 Comments

 1. Ik proef dat jullie best een leuke dag gehad hebben ondanks de hitte. Ik weet niet hoe het in België is, maar hier worden we de laatste jaren doodgegooid met waarschuwingen in de gedaante van codes. Eigenlijk is het elke dag wel code geel en als de situatie iets dreigender wordt dan krijgen we oranje of zelfs rood. Rood!!! Paniek!!! Vroeger, opa spreekt, was het ook wel eens warm en dan zei je: hmmm, warm vandaag. En je stond daar verder niet erg bij stil. Of je zei waarderend: mooie zomer hebben we! We moeten van die codes af want die maken alles erger.

  • ms

   Zeker was het al bij al een toffe dag. Maar je moet weten wanneer het -heet- genoeg was.

   Die codes hebben wij ook, maar er is inderdaad veel paniekzaaierij bij.

   Nu gaat het weer onweren maar dat is ook niet goed. De droge ondergrond kan dat niet slikken. Wil dat nu zeggen dat we eerst moeten gieten vóór het regent?

 2. Als het zo warm is dat het publiek vertrekt, dan zou ik ook alles maar inpakken want dan sta je het eigenlijk alleen maar warm te hebben. Volgende rommelmarkt maar beter zou ik zeggen.

 3. Al bij al een leuke dag ondanks de hitte. Nog even op de tanden bijten en dan zij we er vanaf.

 4. Het lijkt me jullie lust en leven. Weer of geen weer.

 5. elsjeveth

  Die paniek zaai codes waar Peter over spreekt, echt irritant, gewoon gezond verstand gebruiken met het hete weer. En zo hadden jullie een aangename dag.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén