Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een gat in de moedzak

Toen ik gisteren vertelde dat ik vandaag wel zou weten wat vertellen had ik het me toch lichtjes anders voorgesteld. We zouden gisteren een paar obstakels uit de weg ruimen.

Toen ik het had over onze kolenstoven, die we terug in gebruik wilden nemen hebben we ons de bedenking gemaakt dat een kurkdroge zomer niet het ideale moment was om die eens te testen. Wie weet wat er loos was in die schouwen.

Toen ik het had over een paar nachten gepieker, zocht ik een schoorsteenveger.

Waar hadden we wel wat op gerekend? Dat die stoven, die we zelf wel tweedehands hadden gekocht, geen lang leven meer beschoren zou zijn, na die jaren dat ze ongebruikt enkel dienden ter afwachting. “Ach” hadden we onze schouders opgehaald “dan kopen we een allesbrander, dat is beter voor het milieu”.

Waar hadden we niet op gerekend? Over de schouwen -en zodoende ook de stoven- kunnen we een kruis maken.

Toen we laatst van een paar dagen weg thuis kwamen vertikte de spoeling van de wc het. We maakten de jachtbak open en vonden er niks abnormaals in. En nu zou daar ook naar gekeken worden. Waar we ook niet op hadden gerekend? Die jachtbak was naar de eeuwige jachtvelden en moest vervangen worden.

Al snel bleek het eenvoudiger en goedkoper uit te komen -gezien het model – om een nieuwe wc te plaatsen, ene van een universeel model. Want echt, op nog een mankement met een modelprobleem zitten wij niet te wachten.

Waar we gisterenmorgen vol goede moed alles uit de weg hadden gezet zodat de stielmannen de nodige ruimte hadden, hebben we gisteravond ontmoedigd alles laten staan waar het stond.

Previous

Vandaag

Next

Er is niks nieuws onder de …

13 Comments

 1. Ik had het woord ‘jachtbak’ nog nooit gehoord. (Of ik ben het vergeten). Ik moest het opzoeken.

 2. Altijd wat in een huis, maar grote kosten zijn altijd een grote hap uit het budget. Troost je, straks zitten jullie prinselijk op een gloednieuwe wc, die gaat nog jaren mee.

  • ms

   Volgende week de auto ook nog. Oh, maar die herstelling is niet dringend. Het gaat ooit wel eens moelijker worden om te manoeuvreren maar echt, nu is er geen haast bij.

   En daar ga ik niet op wachten. Wat er juist kapot is, ik zou het -nog maar eens- aan Luc moeten vragen. Ik vergeet dat altijd.

 3. Zo is er altijd wel in in huis of aan het huis dat dient hersteld of vervangen te worden. Zo weten we waarvoor we sparen.

 4. Dat komt me bekend voor. Je wilt iets vernieuwen, verbeteren of wat dan ook en plotseling komt er iets anders tussen.

 5. Pech op pech. Zo gaan die dingen soms. Maar alles gaat een keer stuk, daar doe je niks aan.

 6. ms

  Je kan alleen maar eens sakkeren en herstellen.

 7. elsjeveth

  He verdorie zulke zaken gebeuren altijd op minst verwachtte momenten.

  • ms

   Nu het gedaan is om met emmers te zeulen hebben we de wc al wat verteerd.

   De stoven staan nog in de weg, in afwachting van de ophaling door een ijzermarchand … maar dat is weer een ander verhaal.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén