Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een unieke inkijk in een schapenleven

Hoe lang ik het al weet, ik weet het niet, maar ik weet wel dat wanneer de schapen met een gekleurd achterwerk rondlopen, de ram er is over gegaan, zoals men dat zo mooi kon zeggen.

En jaar na jaar zie je die schapen met hun gekleurd achterwerk en soms lopen er achterwerken van verschillende kleuren dooreen.

Deze keer, neen niet in actie gepakt, zag ik de dader met nog goesting naar meer en het schaap schaapachtig in zijn richting kijkend waarop ze mij merkte en schaapachtig in mijn richting ging kijken. Hij draaide zijn kop niet om.

Wat verder stonden nog twee schapen met een rood achterwerk, maar die stonden in de schaduw en konden niet mee op het portret.

Previous

Spieghelken

Next

Moeilijk om organiseren

15 Comments

 1. Coole ram! Als het kon had-ie een zonnebril opgezet en een sigaretje opgestoken. Maar zij denkt: Ik wou dat die mevrouw doorliep. Zo’n rood achterwerk is al gênant genoeg, en ik wil liever niet dat ze ziet dat ik misschien óók nog wel een keertje…

 2. Ik vind die gekleurde achterwerken zo ontsierend, maar het zal wel niet anders kunnen zeker? Mooie foto in het herfstig zonlicht.

  • ms

   In het begin vond ik dat ook, maar ach, het went. En toch beter dan bij elk lammetje een DNA-staal te moeten gaan afnemen. 😉

 3. Goed dat dit alleen bij schapen zo is. Ik zie het al voor mij s’morgens aan de bushalten. 🙂

 4. Ja, het blijft een opvallend beeld.
  De overijverige ram zou een opblaasschaap kunnen gebruiken.

 5. Batterijtje erin… 😆

 6. elsjeveth

  Het sexleven van een schaap, gekleurd en wel op beeld vastgelegd. Van enige privacy geen sprake in dit geval 🙂

 7. Alleen zie ik dat de ram kennelijk de voor- en achterkant van het schaap niet duidelijk in beeld had. Volgens mij is ook haar kop en nek aardig rood gekleurd :0

  • ms

   Euhm, die met de rode voorkant is de ram.

   En het rood in de nek en het hoofd van het schaap is een logisch gevolg van de beweging.

   • Haba

    Dat de achterste de ram is weet ik wel, ik woon zelf op het platte land en had ooms die boer waren (maar inmiddels al heel lang overleden) Maar een rood gezicht bij de ooi is meestal toch niet gebruikelijk dacht ik 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén