Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het viaduuk is kaduuk

De werken aan het Viaduct van Vilvoorde zijn gestart en die gaan acht jaar duren1, jawadde. Wat me verwonderde was dat viaduct dateert van 1978 maar ik wel de indruk had dat ik het mijn hele leven heb gekend. Niet dus, dat kan helemaal niet.

En dan rijst de vraag hoe wij dan toch indertijd naar de kust reden. En ik weet het niet meer.

Mijn gepijnigde hersenen doen hun best en zeggen vragend: “de Van Praetbrug?” Neen, dat was de weg naar mijn grootmoeder. “En die autosnelweg dan?’ gonst het in de bovenkamer. Dat moet de A12 geweest zijn, weet ik nu. Die ging naar mijn andere grootmoeder.

Maar de kust? Neen, niks, pikdonker blijft het. Nochtans ben ik er meermaals geweest voor mijn trouwen. Nu ja, ik of we vertrokken toen wel niet vanuit Landen, maar van uit Overijse. Reden we over het Viaduct van Oudergem2? Ik weet het niet. Ik weet het helemaal niet meer.

Wat ik wel weet is dat we nu moeten proberen een oplossing te vinden voor dat Viaduct van Vilvoorde. Nu niet dat we vaak die richting uit gaan, maar er staan toch een paar uitstappen -één naar de kust en één naar Gent- op de planning.

En als ik dan lees dat de mogelijkheid bestaat dat je ’s nachts maar over één rijstrook kan terugkeren, zou ik zo een overnachting boeken in één of ander -veel te duur om een nachtfile te vermijden- hotel.

Hier onder de link met het artikel waarin een planningsschema te vinden is, wie weet wie nu denkt: “Die verduvelde Ring rond Brussel!” U weze gewaarschuwd!

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Maarten en Marijn

Next

Ook kunst, maar dan in ’t klein

16 Comments

 1. Miserie, maar zolang je daar maar sporadisch passeert gaat dat nog. De Antwerpse Ring is altijd miserie. En waar we ook willen komen, wij moeten er altijd over.

 2. Het gigantische viaduct van Vilvoorde, dat kan niet anders dan een gigantisch karwei worden. Gelukkig hebben wij het zelden nodig. Acht jaar… pfff… hou stand daar!

  • ms

   Zo vaak komen we er niet. Maar ik denk soms dat we beter in de driehoek Brussel-Antwerpen-Gent waren gaan wonen. In Zaventem zijn er ook werken op de Ring en die zorgen ook al voor files.

 3. Ik keek even op Google Maps, en het lijkt mogelijk om via Tienen, Leuven, Mechelen en Dendermonde Gent te bereiken. maar dat is waarschijnlijk ook een heel gedoe en die knooppunten bij Brussel en Antwerpen zijn natuurlijk niet voor niets zo druk. Lastig is het en dat zal het zo te zien ook nog wel een poosje blijven. Sterkte!

  • ms

   “Tienen, Leuven, Mechelen” is niet echt een oplossing. Dat stuk aan Hofstade zit daar vaak muurvast.

   Een andere optie is de zuiderring. Die gaat over Waterloo, Drogenbos en dan de E40 naar Gent. Misschien kunnen we daar ergens een kortere doorsteek naar de E19 vinden.

 4. Met de auto van uit Roeselare richting Antwerpen of Brussel zie ik steeds minder en minder zitten. Gelukkig hoef ik daar nooit te zijn. De trein zou een oplossing kunnen zijn.

  • ms

   Op die trein zat ik al te wachten. 😂 Maar de trein is niet altijd een oplossing.

   Als je, zoals wij, een tweedaagse voorziet ergens aan de kust en ergens wat verder van de kust en je overnachting ook niet naast één van beide gelegen is, gaat die vlieger trein niet op. En om alle tussenafstanden met het OV te maken zouden we er al een driedaagse moeten van maken.

   Een heen en terug naar Antwerpen doen we meestal al met de trein, naar Gent ook, maar die keer Gent is de terugkeer pas voorzien voor laat op de avond. En een bezoek aan iets moeten afbreken om je laatste trein te halen, dan wordt het helemaal onnozel.

 5. de files zullen er niet korter door worden

 6. elsjeveth

  Het zijn noodzakelijke werkzaamheden. Met z’n allen door het viaduct zakken is ook zo wat. Maar 8 jaar oeffff. Wij zitten sinds vorig jaar met afsluitingen van de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel wat voor gedoe zorgt willen we richting Rotterdam gaan. Duurt tot september en dat vinden we al lang duren 🚗🚗🚗

 7. Sjonge, acht jaar, bouwen ze er meteen een nieuw land omheen??

  • ms

   En ik breek mijn hoofd er over hoe we vroeger reden. Ik denk dat ik het weet maar dat is ook niet meer haalbaar. Dat was, denk ik, via de kleine Ring rond Brussel via de Basiliek van Koekelberg. Als je dat nu doet, lijkt het wel of je levensmoe bent.

   De andere bruggen over dat Zeekanaal? Dat zullen we eens moeten uitdokteren. We waren laatst nog in de buurt van de Verbrande Brug, misschien biedt die soelaas? Of de Budabrug? Of misschien is die nog steeds in een herstellingsfase? Of … ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén