Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Moeilijk om organiseren

Ergens deze zomer beslisten we dat we eens naar zee zouden rijden, The Crystal Ship1 en het James Ensormuseum bezoeken en nog enkele andere dingen aandoen waar we nog eens moesten passeren.

Dat zouden we vorige woensdag maar eens doen. Op dinsdagavond ging ik uitstippelen

The Crystal ship is afgelopen, de muurschilderingen zijn er nog wel maar dat ene dat ik absoluut wou zien, staat niet meer op de lijst -of ik weet niet meer welk het was- en één van de andere dingen opent de deuren pas de 29ste.

Niet getreurd! Het Kasteel van Laarne stond ook nog op het verlanglijstje. Dàt konden we woensdag dan wel doen. Het Kasteel van Laarne was dicht.

Nog niet getreurd! Ik doorliep de lijst van musea die me wel wat leken. Ook op de lijst van Herita keek ik. Veel was dicht voor verbouwing of voor een winterslaap. Bij enkele dacht ik: “Waarom niet?” Maar telkens was er die: “Waarom wel?”.

Resultaat? Op woensdag bleven we thuis en wandelden wat op ons Toerke Blok.

Het museumbezoek aan het KMSKA staat ingepland, nu al en dat op dezelfde dag dat er -volgens ons- nog wat interessant in Antwerpen te beleven valt.

Het KMSKA zal nu toch niet weer sluiten zeker, nadat ze eindelijk, na elf jaar verbouwingen, terug open zijn.

____________________
1 The Crystal Ship

Previous

Een unieke inkijk in een schapenleven

Next

Decathlon alarm

13 Comments

 1. Die blijft wel even open. Goed voornemen om daar naartoe te gaan!

  • ms

   We dachten: “Volgende keer als we in Antwerpen zijn”. Nu doet de gelegenheid zich sneller voor dan verwacht. Nu niet onmiddellijk maar toch nog deze maand.

 2. Ik hoop dat het deze keer lukt!

  • ms

   We gaan nog naar het Gallo-Romeins museum in Tongeren, mijn kleindochter wil dat ook graag eens zien en dan nog het KMSKA.

   Maar om zo eenmaal per week een uitstap te maken wordt op die manier niet gemakkelijk gemaakt.

   Je koopt dan wel een jaarabonnement maar je moet wel gaan tijdens de vakantieperiodes want anders zijn ze mogelijk dicht.

 3. Ik hoop voor jullie dat KMSKA wel open zal zijn. Er is al zoveel dicht momenteel.

 4. Opluchting, toch niet een museum in het verschiet.

 5. elsjeveth

  Die blijft zeker open daar mag je wel van uitgaan. Toerke Blok klinkt overigens heel gezellig zeker als je zulke ontmoetingen hebt de rode kontenbrigade 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén