Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De lekkende zeef

Soms denk ik dat onze hele maatschappij zo lek is als een zeef. Soms denk ik dat er zelfs geen zeef meer tussen zit. Niets is veilig. Je kan het zo gek niet bedenken of er wordt wel één en ander gelekt, al was het een interne geheime nota die zomaar op een passagierszetel ligt waar persmuskieten er foto’s van schieten, zomaar door de ruit.

Wat wij daarvan denken doet er niet toe. Maar wat denk ik van:

Miljoenen Belgische gsm-nummers te koop op dark web na gigantisch datalek bij Whatsapp1

Wel simpel. Na het lezen van dat artikel dacht ik simpelweg: “Ja! Lap!” Want ja, dat wordt dus nog méér opletten voor phising. Dat zeggen ze zomaar tussen neus en lippen al weet ik niet hoe dat in zijn werk gaat bij een digitale gazet.

Feit is dat ik vind dat al dat lekken wat gaat stinken. Neen, ik verkondig geen complottheorie maar ja, ik mag ze wel denken.

Als we een whatsapp krijgen kunnen we best de afzender contacteren en vragen: “Heb jij me een whatsapp gestuurd”. Bij bevestigend antwoord kunnen we die whatsapp openen en beantwoorden, waarop we misschien ook best even laten weten dat we een antwoordje hebben verzonden.

En als het fout gaat, gaat de paraplu open en is het onze eigen schuld.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

De Kilomeet

Next

De ene wandeling is de andere niet

11 Comments

 1. Ik kan me voorstellen dat degenen die de whatsapp krijgt waarin gevraagd wordt of-ie een whatsapp gestuurd heeft, je terug-appt met de vraag of jij die vraag gesteld hebt, en dat jij dan weer… Ik weet het niet. Gewoon een briefje of een kaartje sturen gaat weer helemaal hip worden voorspel ik. 🙂

  • ms

   Een kaartje schrijven met als boodschap: “Ben je straks thuis? Dan kom ik even langs.” heeft dan enkel nut als je het zelf al in de brievenbus gaat stoppen, maar dan kan je evengoed zo aanbellen. 🤔

   Maar via whatsapp wordt het dan wel een gevaarlijke vraag om zomaar te beantwoorden. Wie weet wie komt dan even langs?

   Diegene die het huis leeg rooft? 😲

 2. Doodziek word je ervan.
  We verdrinken nog in het lekwater.

  • ms

   Watertrappelen.! 😂

   Maar alles, maar dan ook alles wat -zogezegd- niet geweten mag worden is wel in de media te vinden.

 3. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn met mails en app’s die links bevatten.

 4. elsjeveth

  We verzuipen in alle lekken, een soort van borrelend moeras waarin we met z´n allen langzaam verdwijnen.
  Maar och ik laat het maar over me heen komen en probeer zo verstandig mogelijk met de lekkende zeven om te gaan.

 5. Het is me wat.
  Een mens kan niet alert genoeg zijn, maar helaas zijn we dat niet altijd. Dat is ook onmogelijk.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén