Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Beste aankopen 2022

Nu wou ik toch op de zelfde datum als vorig jaar vermelden welke ik de beste aankopen van 2022 vind, maar ik ben al veel te laat, al kende ik de uitslag eigenlijk wel al langer.

Hoog tijd dan maar om te vertellen dat het gewoon twee kaarten zijn: “de museumpas” die al zeker een veelvoud van zijn aankoopprijs opbracht en de kaart van Herita die we tot nu toe nog niet gebruikten maar daar gaat eerstdaagweeks wel verandering in komen.

Als ik zeg dat ik eigenlijk geen museumganger was lijkt het wel of ik een kunstbarbaar was. Zo zit het ook niet echt.

Ik ging wel naar exposities, wij gingen wel naar tentoonstellingen zoals die van Stephan Vanfleteren, we waren wel een paar keer in het Middelheim en nog zo één en ander te vinden, maar de nadruk lag bij ons meer op het wandelen. Dat was ons ding: wandelen.

En toen kwam corona en de artrose. En wat blijkt? Nu ik moet wandelen smelt de zin als sneeuw voor de zon. Want de naft is te duur om ver te rijden voor een wandeling en dat Toerke Blok tussen de boomgaarden is eerder een opgelegde gezondheidsverplichting.

Voor een museum is de naft wel even duur maar als we dan daar in de buurt ook kunnen gaan wandelen, dan beleven we daar ook weer dubbel plezier aan.

Previous

Met de duiven spelen

Next

Groottante botst met oudtante

20 Comments

 1. Eigenlijk vind ik de benzine te duur voor alle uitstapjes. Maar ja, er zijn de boodschappen die we in principe 1x per 12 dagen doen om benzine te sparen en ondertussen sta ik toch nog om de dag bij de winkel in het dorp. En dan is het nog maar een klein eindje om… Staat de auto eens twee dagen stil dan is het de hoogste tijd om hem eens uit te laten want stilstand is achteruitgang en rust roest. Zo komt onze wagen wel aan zijn kilometers zodat de accu niet stilvalt. Maar je moet er wel wat voor overhebben.

  • ms

   Na het: “Je kan dit of dat doen … als je groot bent … als de kinderen het huis uit zijn … als je op pensioen bent …” ga ik niet wachten tot: “als de naft afslaat”. Want uiteindelijk zal het dan wel eens te laat zijn.

   • Ik denk er precies zo over. Ik leef nu en dat wil ik graag zo prettig mogelijk doen. Ik ontzeg me niks. En hoop maar dat ik niet in een dementietehuis terechtkom. In dat geval wil ik wel graag de pil van Drion achter de hand hebben.

 2. Kombineren, dat is het, K&K (Kuier en Kultuur), het beste van twee werelden, of, in geval van bijvoorbeeld een beeldentuin, het beste van een enkele wereld. Een museumkaart is echt een uitvinding. Ook om voor een tweede of derde keer even binnen te wippen als je toch in de buurt bent. Een mooie wandeling in de omgeving maakt het af.

  • ms

   We gaan één van dees eens terug naar het Nachtegalenpark. Dat is de verzamelnaam waaronder het Middelheim ook valt. Maar ik kan/wil (voorlopig) niet linken. Er staat een rare melding over een cyberaanval op de site van de stad Antwerpen.

   Dat is echt K&K in elkaar geweven.

   Ik had er indertijd een hele resem foto’s van maar die gingen verloren bij de crash van mijn losse harde schijf.

 3. De benzine zal duur blijven. Je kan er dus maar het beste van maken en doen waar je zin in hebt.

 4. Duur of niet, aldoor besparen levert -misschien- voordeel op maar je mist teveel.
  Dat kan altijd nog wanneer je niets meer te besteden hebt. Of nergens interesse voor hebt.

  • ms

   Dat is het juist. Ze willen dat je mentaal gezond blijft, ze zeggen dat je moet in beweging blijven, ze zeggen dat je je moet blijven interesseren anders zou je dement worden. Maar ze zeggen niet hoe je een auto op water laat rijden.

   Nu ja, water is ook al niet zo goedkoop meer. 😉

 5. elsjeveth

  Een nobel streven combineren en besparen op de belachelijk dure benzine. Een ding niet vergeten, je leeft maar ene keer (tenminste dat denk ik) dus ook genieten, en zo te lezen doen jullie dat ook

  • ms

   Een mens leeft maar één keer. Moest dat niet zo zijn herinner ik me de vorige keren toch niet. En wie weet komt een mens niet terug omdat hij/zij onvervulde dromen niet nagejaagd heeft. 😉

 6. Ik denk en hoop dat ook meer te doen als ik met pensioen ben. Musea bezoeken doe ik graag, maar het komt er gewoon te weinig van.

  • ms

   Eigenlijk was het bij mij zo dat ik liever buiten was voor ontspanning. Ik vond dat ik al meer dan genoeg binnen zat. Maar nu heeft “binnen” wel een en ander te bieden gekregen en vind ik de combinatie van beide beter.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén