Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet “A” maar “B”

Net gisteren, toen ik zag dat het vollen bak koekenbak is bij het KMSKB1 en het bijhorend artikel ging lezen en ik besloot dat ik toch absoluut dat Museum Fin-de-Siècle2 zou willen zien en ik overlegde om er eens een dagske -of meer- Brussel van te maken, vond ik een e-mail van Luc waarin hij verwees naar een wat ouder artikel -van 6 december- over de museumpas.

De museumpas is een succes, een groot succes zelfs. Mensen gaan tot 4 keer meer naar een museum3. Wij gingen eigenlijk zo goed als nooit en zijn er nu niet meer weg te slaan en ze hebben ons al in het snotje.

Maar okee, nu zonder zeveren, ik wil dus naar dat Museum Fin-de-Siècle -en als we daar dan toch zijn, een paar andere ook- maar omdat dat sluit in april voor renovatie zit er een beetje een haastje achter en wordt maart zowat de beste periode. Dat heb ik dus nu al ook maar -veiligheidshalve- op de agenda gezet.

Wat blijkt? De musea van het KMSKB doen niet mee met de museumpas.

Gaan we daar nu voor thuis blijven?

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/12/15/open-brief-koninklijke-musea-voor-schone-kunsten-van-belgie/
2 Museum Fin de Siècle
3 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/12/06/museumpassmusee-leidt-tot-vier-keer-meer-bezoeken-en-levert
____________________

Previous

Waar de chef -soms- de mosterd haalt

Next

Huidhonger

14 Comments

 1. Misschien moeten jullie bij de kassa gewoon die pas op de balie smijten en op hoge toon toegang eisen. In het artikel is te lezen dat ze wel gewend zijn aan wat intimidatie. 🙂 Het lijkt me een heel interessant museum en ik denk dat ik de 10 of 8 euro er graag voor over zou hebben.

  • ms

   Dat vond ik er ook van. Voor we die museumpas hebben we ook wel betaald als we absoluut iets wilden zien.

   Maar in het geval van de KMSKB wordt dat dan geen 8€ want elk van hun musea vraagt inkom. Je kan wel een combi ticket kopen.

   Eigenlijk wil ik én Fin-de-siècle én Magritte én Meunier zien … Al is Meunier dan wél de zwaarste kost. Die is gratis.

   Of ik écht Magritte wil zien, dat weet ik zo nog niet. Ik heb niks met die schilderijen maar ik heb er dan ook nog niet veel van gezien. Dus zou ik eigenlijk moeten gaan … ergens in maart.

 2. Dat is jammer. Hopelijk kan je hen alsnog overtuigen met de Museumpas.

 3. Daarvoor zou ik het niet laten. Wel jammer dat ze niet meedoen.

 4. Jammer dat sommige musea dus niet mee doen , maar je kunt er weinig aan veranderen. Dus dat wordt betalen als je een speciale tentoonstelling wilt zien. Fijn weekend gewenst.

  • ms

   De museumpas is voor heel België maar Brussel doet niet mee. Er zijn nog hier en daar musea die niet meedoen. Het museum Käthe Kollwitz in Koekelare is er ook één van. En daar wil ik ook naartoe.

 5. Afwegen wat je over hebt voor wat je wil zien. Van Magritte ken je waarschijnlijk une pipe 🙂 , de rest moet je maar afwachten,

  • ms

   Ook! Maar vooral de appel. 🙂

   • Het prentenboek? Nooit gezien, ik ken het alleen van naam.
    Toch eens opzoeken.

    • ms

     Het heet: “Le Fils de l’homme”.

     Ik ken er natuurlijk wel meer zoals: “Les Amants” en dan die met die duif en die met het oog waar je bij alletwee de lucht in ziet (waarvan ik me de naam van geen van beiden herinner en geen zin heb om het op te zoeken).

     Maar er zijn er andere die me misschien meer aanspreken … wie weet.

 6. elsjeveth

  Met of zonder pas het bezoeken waard zo te lezen. Och ja Margritte en de appel. het heeft hem onsterfelijk gemaakt.

  • ms

   Daarom dat ik ander werk van hem wil zien. Die appel en die pijp zijn nu niet bepaald de werken waarom ik hem zou appreciëren. Als ik telkens moet gaan lezen welke boodschap er achter elk werk zit, haak ik sowieso af.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén