Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Nottebohmzaal

De oorzaak van een paar dagen Antwerpen was de aankondiging dat de Nottebohmzaal1 gedurende een periode toegankelijk werd voor publiek2. En ik ging het maar weer op het lijstje zetten, je weet wel, dat lijstje waar nog meer dingen om te doen op stonden.

En toen ik 1+1+ nog veel eentjes ging optellen kwam ik tot de conclusie dat we op deze manier nooit door dat lijstje zouden geraken.

De opmerking -of was het een vraag- dat het toch wat gek was om een paar dagen naar Antwerpen te gaan als het maar een uurtje rijden is deed Luc af met te zeggen dat er mensen naar Brugge gaan ook. Wij hebben trouwens -nog- geen verlanglijstje voor Brugge.

We deden het, we planden in, goten alles in een perfect zittende planning en gingen. Waar hielden we geen rekening mee? Eén van de dingen die ik op foto wou stond in de steigers én op het ogenblik dat we aan het Middelheim kwamen, kwam de regen daar ook net aan. Het “Zotte Geweld” van Rik Wouters ben ik maar in de regen gaan fotograferen, gelukkig staat ze aan de ingang.

Dat betekent -tadaam- dat er al een volgend lijstje voor Antwerpen klaar staat. Die paar die van de planning vielen, die ene die nu nog niet aan de orde was/is, het even dag gaan zeggen tegen Edvard Munch en Käthe Kollwitz bij De Reede3 … en al zou dat misschien op één dag lukken … maar neen, dat denk ik niet.

____________________
1 Nottebohmzaal
2 Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
3 Museum De Reede
____________________

Previous

Een subtiliteit

Next

Er was eens …

9 Comments

 1. Die Nottebohmzaal lijkt me zeer de moeite.

  • ms

   Zeker.

   Maar ik zou er zeker niet speciaal van Zeeland naar Antwerpen voor rijden maar als je toch in Antwerpen zou zijn, zou ik er zeker binnen stappen ;-).

 2. Het is voor velen de tijd om lijstjes te maken nu we januari zijn.

 3. Natuurlijk raak je zo nooit door de lijstjes heen. Dan zijn het geen todo-lijstjes meer. 😁

 4. elsjeveth

  Bij het zien van alle boekruggen de moeite van een tripje waard.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén