Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ik ben SuperPlus

Nooit had ik gedacht dat het zover zou komen. Zoals ik eerder al zei, hadden we al supermarkten genoeg en vond ik er al wat ik nodig had. Ik hoefde die nieuwe Delhaize dus niet zo.

Tot nu ineens bleek dat iets wat ik gebruikte als nabehandeling tegen de voornoemde stinker te verkrijgen was bij Delhaize en met een bijna lege fles … stapte ik er binnen terwijl Luc onze dokter een gelukkig nieuwjaar ging wensen.

Luc sukkelt namelijk al een paar weken met pijn in de onderrug en in plaats van te beteren werd het erger.

Zodoende zijn we nu klant bij Delhaize ook waar ik nu wel eens meer zal binnen lopen als de fles nog eens leeg is. Bovendien blijken ze bij Delhaize een groter assortiment aan verse vis te hebben, zelfs meer dan op onze lokale markt.

En nóg bovendiener ben ik nu ook SuperPlus. Ben ik daar nu iets beter van geworden? Ah bah neen toch, maar het klinkt toch goed hé.

Previous

Rondje deelen

Next

Rijmen en dichten

21 Comments

 1. Verse vis is altijd een goed argument om ergens binnen te lopen. En Superplus klinkt goed, dat ben ik met je eens. Ik volgde de link naar je stukje van oktober 2020 en ik moest lachen om de ‘geheime’ bedoeling achter de Superpluskaart. Colruytje pesten. Ze zéggen wel dat ze de goedkoopste zijn, maar echt wéten doen ze dat niet. Je hóórt Gino van Ossel gniffelen! Ik ben nu wel benieuwd hoe Colruyt eigenlijk gereageerd heeft, als ze dat al hebben gedaan. 🙂

  • ms

   Colruyt en Delhaize zitten volledig anders in elkaar.

   Colruyt belooft de goedkoopste prijs en dus houden ze de prijzen van de winkels in de buurt in de gaten waardoor je soms bij twee aparte Colruytvestigingen een andere prijs kan vinden. En dat doen ze echt. Als ik bijvoorbeeld elders in Landen een product goedkoper weet staan en ik vertel dat in de Colruyt krijg ik dat product bij hen voor die prijs en passen ze de prijs aan. Tot nu toe heb ik het persoonlijk nog niet meegemaakt, dat niet. Ze zijn rapper dan ik.

   Colruyt heeft een Xtra-kaart, als je die aanbiedt aan de kassa gaan de kortingen op de waren die je koopt er gewoon af. Maar aangezien wij meestal huismerk kopen, kan dat dan enkel op versgoed.

   Wij laten ons niet verleiden door aanbiedingen, behalve als het iets is dat we wel gebruiken, zoals koffie.

   Delhaize “beloont” de mensen die meer spenderen. Dat vind ik al iets heel anders en ik ga niet meer naar Delhaize gaan om die reden.

   Die verse vis is een pluspunt voor op de SuperPlus, maar in de vroegere Carrefour hadden ze die ook en daar ging ik vroeger wel eens vis halen, maar waarom ik er nu in de nieuwe Carrefour geen haal? Gewoon niet aan gedacht.

   En voor zover ik weet heeft Colruyt niet echt gereageerd op die SuperPluskaart, maar houden ze gewoon hun eigen techniek aan.

   Ik verkies Colruyt boven de andere al hebben ook Aldi en Lidl producten die ik wel eens ga halen.

 2. Het assortiment van heel wat supermarkten lijkt steeds groter te worden. Waarom zou je op den duur nog naar een kleine winkel gaan.

 3. Colruyt is een winkel waar ik nooit kom. Voor mij heeft winkelen iets gezelligs en als er nu één ding dat Colruyt niet is, dan is het gezellig. Delhaize heeft mijn voorkeur (en Albert Heijn net over de grens) al moet je wel zien naar de prijs van de vis bij Delhaize … die is (bij ons dan toch) duurder dan in de viswinkel.

  • ms

   Winkelen gezellig? Ik heb een hekel aan winkelen.

   Gelukkig reageert Luc hier niet vaak maar mijn manier van boodschappen doen is een geliefd onderwerp van hem. Hij beweert namelijk dat een winkelkar te traag is om mij te volgen. Of zoiets. 😂

   Delhaize was altijd al bekend als één van de duurdere supermarkten, maar als er geen viswinkel is en ik wil vis, tja …

   • Ik winkel nooit met een kar want ik ga iedere dag, dus ben altijd heel snel terug buiten. Ja, ik doe dat eigenlijk graag.

    • ms

     Iedere dag? Mocht er nu een smiley die achterover valt bestaan … 😂

     Mijn moeder deed dat ook, alle dagen naar de Nopri, maar ze woonde wel op loopafstand.

     Wij proberen maximaal 2 keer per week langs te gaan. Moesten we geen vers goed moeten hebben, zou dat nog minder zijn.

     Tijdens corona slaagde ik er in om één keer om de twee weken te gaan, maar dan had ik wel een bomvolle kar, maar dan echt bomvol.

     • Ik heb geen probleem met die achterovervallende smiley. Ik weet ook pas in de winkel wat ik ga koken. Ik kan dat gewoon niet voor meerdere dagen inkopen. Ja, de grote dingen (gisteren nog 36 kartons melk ingeslagen in reclame), daar sleur ik ook niet alle dagen mee.

 4. Op de meeste vis ben ik wat uitgekeken. De zoute haring bij AH is niet slecht maar ik heb het de laatste tijd niet meer gegeten. Misschien binnenkort weer.
  Mijn voorkeurswinkel is eigenlijk Janlinders, en die wordt nu overgenomen door AH. Doodjammer, Janlinders is een prettig ingedeelde zaak met gebak en luxe koek dat nèt even lekkerder is dan bij AH al s die ook niet slecht.

 5. Inderdaad. Van Albert Hein.

  • ms

   Het lijkt iets genuanceerder dan dat, maar het komt er zowat op neer. Ik ga trouwens ook niet bij AH.

   • Ahold is de overkoepelende organisatie.De bijbehorende winkels zijn aangepast aan het land waar ze zich bevinden.AH zou het niet maken in Belgie, denk ik.

    • ms

     Er zijn al jaren winkels van Albert Heijn in België. In Sint-Truiden is er ook ene. Daar waren wij een paar keer om Bossche Bollen te kopen, maar die smaken uiteindelijk niet zoals wij ons Bossche Bollen herinnerden. Dus wij gaan er niet meer.

     Nu zijn er ook Jumbo-winkels in België maar voor zover ik gelezen heb, hebben die meer problemen om voet aan de grond te krijgen, al spreken ze ervan om er nog tien meer te openen.

 6. Ik doe niet graag boodschappen. Jumbo en AH zijn het dichtstbijzijnde en daar haal ik mijn boodschappen. Vis kopen we liefst bij de vishandel alhier die zeer goede kwaliteit verkoopt.

  • ms

   Ik doe boodschappen omdat het moet. Luc houdt van boodschappen doen, toch doen we het samen, kwestie van evenwicht.

   Ik heb een lijstje, dat ik in de juiste volgorde opmaak om dan zo snel mogelijk door die gangen te gaan en het benodigde -en passant- mee te ritsen. Na twee gangen ben ik Luc kwijt en wacht.

   Luc heeft meer de neiging om al eens iets in de kar te gooien dat niet op het lijstje staat -voorbeeld chips- na een halve gang is hij mij kwijt en zet een stapke rapper.

   De dichtstbijzijnde -lees: allemaal- liggen ongeveer even ver, enkel Aldi ligt iets verder. We moeten er sowieso de auto voor nemen. Vroeger deden we het met de fiets maar met dit heuvelachtige landschap en die artrose in mijn heup is dat echt niet meer doenbaar.

   Op die manier vind ik één keer per week een goeie oplossing en als we fruit of iets vers willen, stoppen we wel ergens onderweg als we een supermarkt zien en zoniet gaan we een tweede keer naar de Colruyt.

 7. elsjeveth

  Net als Myriam winkel ik graag, gezellig elke dag even naar de supermarkt, soms neem ik voor twee dagen boodschappen mee, dat is niet altijd een succes. Denk ik de volgende ochtend…mmm heb ik eigenlijk niet zo´n goesting in vandaag. bij AH ben ik premiumklant en bij de Jumbo heb ik een klantenpas, de Lidl in Steenbergen hier vlakbij is zo´n troosteloze winkel daar zien ze mij niet meer.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén