Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het sukkelstraatje

Terwijl Luc nog bezig is met zijn tweede reeks van 9 kinebehandelingen, stond hij de zondag van de vorige week op met een lichtjes stijve nek. En in plaats van te beteren, werd het altijd maar erger. Toen ik hem eens een massage gaf, voelde dat goed aan maar ik durf toch niet goed, ik ben tenslotte geen masseur en ik weet ook niet of ik niet meer slecht dan goed doe.

Ik gaf hem het kussen dat ik gebruik om te lezen in bed, in een vorig leven was dat een orthopedisch kussen geweest en ja, ook dat gaf lichte beterschap maar geen genezing.

Hij ging dus -nog maar eens- naar de dokter en die voelde daar ergens een knoop maar die ging dan wel tot in de helft van zijn schouders. Dus schreef de dokter -nog maar eens- een reeks kinebehandelingen voor, maar deze keer voor zijn nek. Blijkbaar is dat maximum van 2×9 telkens enkel en alleen voor een bepaald mankement en kan je voor een andere pijn ook nog eens twee reeksen krijgen.

Bovendien raadde hij een “Sissel orthopedisch hoofdkussen” aan, waarvoor we eerst even de grote pot van de lotto moeten winnen. Luc besloot dat hij wel eentje uit de Ikea wou proberen, zodat mijn leessteun weer aan mijn zijde van het bed terecht zou komen.

Want … volgens Luc is het sowieso te breed. En ja, dat is waar, dat hoofdleeskussen is al bijna een huppeling.

Previous

Vinden en verliezen

Next

Een log zonder inhoud

8 Comments

 1. Toch even kijken wat zo’n Sissel is en kost. O…K… (heel langzaam uitgesproken), loterijen met zulke prijzenpotten hebben we hier niet. 🙂 Ze lijken me niet comfortabel, maar daar gaat het niet om, dat begrijp ik. Hopelijk helpt het kussen dat wel gekocht is/wordt en is Luc gauw van de nekpijn af.

  • ms

   Ik had eens een stijve nek, bracht me dat kussen mee en zonder er op te slapen was het over. Sedertdien gebruik ik het om in bed te lezen, wat nu ook niet vaak gebeurt.

   Nu gebruikt Luc het, maar hij heeft er een liefde/haat relatie mee. Het deugt niet, het doet pijn, de ene kant is te dik en de andere is ook maar niks, maar het gaat er wel beter mee. Maar genezen doet het niet.

   Zo een Sissel kussen ziet er inderdaad niet echt comfortabel uit en als Luc al zo worstelt met mijn leeskussen, vrees ik regelrechte gevechten met de Sissel.

 2. Nekpijn is lastig. Hopelijk werkt zo’n kussen of Kiiné en is Luc er vlug van af.

  • ms

   Zijn rug is door de kiné wel genezen al moet hij nog twee keer gaan en dan weer negen keer voor de nek.

   Ik hoop dat het sneller betert.

 3. Prijzig, zo’n Sissel. Man kocht er een voor ongeveer een tientje (heel lang geleden) en vond het een prima ding.
  Wel vervelend voor Luc, dat gesukkel, dat de behandeling maar snel mag helpen.

  • ms

   En ja, we waren blij dat die rugpijn -eindelijk- beterschap vertoonde. En nu dit …

   Die Sissel zal wel goed zijn, jammer dat ze daar dan moeten gaan van profiteren.

 4. elsjeveth

  Oei ja die Sissel is behoorlijk aan de prijs. Een vriendin heeft goede ervaring met een kussen van IKEA. Hopelijk helpt de fysio en het kussen Luc snel van zijn euvel af.

  • ms

   Hij gaat straks bij de kine eens horen wat zij denkt over die Sissel en dat van Ikea. En mogelijk gaan we dan morgen eentje halen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén