Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Combineren en plannen

Toen ik las over de tijdelijke tentoonstelling over Theodoor Rombouts ter gelegenheid van 225 jaar MSK in Gent, wou ik die zien.

En dan gaan we uitkijken wat we op zo’n dag nog kunnen doen, om niet alleen daarvoor naar Gent te rijden. Maar, ergens in februari zouden we sowieso in Gent zijn. Maar Luc wou ook naar de boekenmarkt op de Ajuinlei. Dat moest dus op een zondag. Geloof me, die dingen vielen niet te combineren.

Deze week vond Luc een boekenmarkt in Hulst. Wat zouden we dan nog meer kunnen doen? Hij opperde een Kringwinkel in het Gentse. “Waarom Theodoor Rombouts niet?” vroeg ik me af. “Alle problemen lossen zichzelf op” zei Luc.

Zodoende …

Bij de boekenverkoop was meer te vinden dan gedacht, maar minder dan gehoopt. We waren er alleen een beetje aan de late kant. Ze sloten de deuren om 12u en wij kwamen pas rond elven aan.

Bij het MSK hadden we meer tijd. Theodoor Rombouts opende de deur en ik was echt blij dat ik het niet had laten voorbijgaan omwille van een moeilijk in te plannen evenement.

Door wat we zagen geprikkeld, liepen we ook verder het MSK in. Kort verteld, er was zoveel te zien dat ik besloot dat we nog eens gingen teruggaan.

“Als je toch wil terugkomen” zei Luc “kunnen we er dan nu niet beter mee stoppen”. Hij had gelijk. Net zoals bij het KMSKA loop je er van zaal naar zaal om zoveel mogelijk indrukken op te nemen maar bij een te veel blijven ze niet hangen.

Maar omdat we voor de Kringwinkel in Gent in zulk druk verkeer terecht kwamen dat we 18 minuten zouden doen over 2km -echtig waar- besloten we maar ommekeer te maken en in de plaats daarvan maar ergens te gaan eten.

De boekenmarkt op de Ajuinlei zal volgende keer, in februari ook niet lukken. Die valt ook niet te combineren met dat andere evenement. Maar daar lig ik niet echt wakker van.

____________________
1 Theodoor Rombouts

Previous

Anti-roest moest

Next

Waaghals in zakformaat

8 Comments

  1. De naam Theodoor Rombouts was me tot nu toe onbekend. En niet alleen mij begrijp ik uit de link. Uit de vergetelheid ontrukt. Gezien de illustraties bij het verhaal volkomen terecht en goed dat het MSK de zaak heeft opgepakt. Ook mooi dat het bezoek aanleiding geeft nog eens te gaan. Maar het klopt, als je een eind moet rijden dan wil je echt wel combineren en da vereist, inderdaad, planning.

    • ms

      Ik kan niet zeggen dat ik hem niet kende, ik kan ook niet zeggen dat ik hem wel kende. De naam Rombouts is hier zo algemeen gekend dat het wel een belletje moet doen rinkelen.

      Maar het was inderdaad meer dan de moeite waard. Het was niet enkel werk van Theodoor Rombouts dat in die tentoonstelling te zien was. Er waren ook doeken van andere kunstenaars onder invloed van het caravaggisme te bekijken.

  2. Teveel zien is nooit goed. Liever enkele goede indrukken dan massaal bekijken en vlug weer vergeten.

    • ms

      Neen, echt niet. Je wordt moe in je bovenkamer. Al wil dat niet zeggen dat ik er geen oog meer voor heb,

      Iets écht aansprekend blijft wel bij, dat had ik gisteren ook met een doek helemaal op het einde.

  3. Voor mij ook onbekend al komt de achternaam hier wel meer voor. Een knap schilder, aan de foto’s te zien.
    Het is een gegoochel om e.e.a. te combineren, routes te plannen en het verkeer in de gaten te houden, beter een keer extra gaan.

  4. Om met de auto dichtbij de Ajuinlei te geraken… dat is geen evidentie in Gent. Het is daar echt moeilijk geworden om een parkeerplaats te vinden. Als wij naar Gent Centrum gaan dan parkeren we ons buiten het centrum en gaan we per tram of te voet verder. Het is anders geen doen.

    • ms

      Wij parkeerden gisteren op de P+R Ledeberg en vandaar gingen we te voet naar het museum.

      Wij rijden/reden indien mogelijk nooit in een stad rond. Niet alleen omwille van drukte en veiligheid maar ook omdat we dat veel en veel te stressig vinden.

      We waren jaren geleden al eens op de boekenmarkt op de Ajuinlei en zijn toen vanaf het station met de tram tot daar gereden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén