Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De heldhaftige en de angsthaas

We wandelden. Dat doen we wel meer. We gingen, voor de verandering maar eens de Pepijnwandeling doen. Die is 9km lang en passeert langs de Platte tombe, een Gallo-Romeinse grafheuvel.

Dan slaan we zo een verharde veldweg in en we krijgen onmiddellijk achtervolgers: een man met een kleine hond die netjes naast de man dribbelt met zijn korte pootjes. Het is dan ook een doddige ruwharige teckel.

De man, met stevige stap, stapt ons stevig voorbij … zonder hond. Ik kijk om en ja. Ik versta een beetje honds en weet dus dat het beestje bang is van de grote man naast mij. Dat hadden we al meer. Kleine kindjes die bang opkijken en honden die zouden aanvallen van de schrik.

“Hij volgt niet” waarschuw ik de man, die zich omdraait en verbaasd zijn hond bekijkt, die compleet weigerachtig is om ons voorbij te lopen. Na een paar vergeefse aanmaningen lijnt de man de hond dan maar aan.

De korte pootjes dribbelen in overdrive als ze ons passeren en schichtige blikken hangen aan onze schenen.

Eens voorbij maakt de man de lijn terug los, maar nu dribbelen de korte pootjes wel vooruit maar staat het kopke met argwanende blikken op achteruit. Hij vertrouwt het niet.

En dan plots, om zijn ego op te peppen gaat hij efkes de kant opzoeken voor een sanitaire stop inclusief pootje heffen. De man dringt aan om voort te maken, want wij komen er weer aan. En met een air van je-m’en-fou” waggelt hij, in vertraagd tempo, de weg over.

En dan besluit ik dat ik er over wil bloggen en zeg: “Nu neem ik toch een foto” en dat doe ik.

(Lees verder onder de foto)

Nu komt er toch, geen kilometer verder, een haas, uit een hol, het pad opgelopen, krijgt ons in het snotje, gaat er als een haas vandoor en gaat ons, wat verder in het grasland, met een air van je-m’en-fou” zitten observeren.

En dan besluit ik dat ik die bij in dat log van die heldhaftige kan vermelden en zeg: “Nu neem ik toch een foto” en dat doe ik.

(Lees verder onder de foto)

En toen dacht ik: “Jongens, laat het nu wel wezen, want als we nog zo een rare tegenkomen, wordt mijn titel te lang.

Previous

Vier dagen Eifel

Next

Wegens wegenwerken

12 Comments

 1. Een prachtig vakantieverhaal! 👍
  Ook leuk geïlustreerd.

  • ms

   Dat met die hond was echt wel grappig. De man had nog wel even aangegeven dat die hond wel zou komen als hij dat zei. Maar niks daarvan. Complete weigering. 😁

 2. Leuk!
  Ik zie hier ook meer ongehoorzame hondjes … ondanks de hondenschool wil het vaak niet lukken.

  • ms

   Hij liep echt mooi mee met die man, geen probleem. Maar op een grote man met hoed en snorrebaard zal de hondenschool hem niet voorbereid hebben.

   Luc moet echt wel imposant zijn zo vanuit kikkerperspectief. 😂

 3. Een leuk verhaal waar je met reden een blogpost over geschreven hebt. Ook leuk die foto’s.

 4. Mooi verhaal! Ik hoop dat het hondje eroverheen komt. 🙂

  • ms

   Zijn ego zal wel een flinke knauw gehad hebben. Hopelijk krijgt hij de gepaste begeleiding en kan hij het voorval plaatsen. 😁

 5. een leuk verteld verhaal..

  prettige dag

 6. elsjeveth

  Wat een heerlijk verhaal, ik zie het al voor me, zo´n teckel die er de rem opzet 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén