Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vier dagen Eifel

Ja, ik weet dat er mensen afkerig tegenover die parken staan. Sommigen zeggen het zelfs. Mij niet gelaten. Wij gaan niet voor de activiteiten die die parken aanbieden, al gaan we daar soms wel eens zwemmen. Aqua Mundo is er nu eenmaal voor iets.

Neen, wij nemen zo een park als basiskamp, zoals Luc dat noemt. De Nederlandse vrouw op de boekenmarkt, aan wie ik over de meevaller vertelde, bleek dat dan ook zo te doen. Maar zij noemt dat dan de uitvalsbasis. Ze toonde me foto’s van uitstappen die ze al deden. Maar zij heeft het meer voor Landal. Daar waren wij nog niet.

Het voorbije -verlengde- weekend werd dus een wandelweekend in de Eifel.

En wat een meevaller met het weer. Volop zon, 22 à 23°. Echt T-shirt weer. Ik had wel een short ook mee, maar dat deed ik dan maar niet. Er zaten al prik- en bijtbeestjes ook.

Over deze vakantie ga ik dus niet zo veel vertellen. We wandelden. Daarmee is zoveel als alles gezegd. En wat hebben we genoten. De Eifel in lentetooi zagen we nog zo vaak niet.

Meestal gaan we in de herfst of het vroege voorjaar. Dan zijn die parken nog in rust. De zomer zou ons te druk zijn. Maar nu met dat prachtige zomers weer in een geweldig mooie Eifel zou ik wel durven overleggen om daar nog eens een verblijf te boeken, maar dan niet in een park waar het dan te druk zou zijn.

Over het park zelf ga ik het niet hebben. Het was een mooi kado en ik wil wel van de mooie herinneringen nagenieten zonder er een stijve recensie van te maken.

Dat mooie weer? Dat veranderde toen we maandag tussen Gerolstein en Prüm in een hevig onweer geraakten en daarna terug in de algemene grijzigheid terechtkwamen.

(Lees verder onder de foto’s) pske van mske:

  Foto’s “Het warme welkom” en “De innerlijke mens” zijn van Luc.

  Wie meer foto’s wil zien, kan ze nu op “In Beeld” bekijken.

  Filmke van Luc : Ulmener Maar Stollen.Previous

Mei is lekker wegwezen

Next

De heldhaftige en de angsthaas

12 Comments

 1. Een paar van mijn zussen gingen graag naar een huisje, niet per se van Landal, een gewone camping heeft ook vaak huisjes. Een andere zus hd er zelf een.
  Ideaal, zeiden ze, en ja, ook zij gebruikten het als uitvalbasis.

  • ms

   Wij vinden het handig, handiger dan een hotel alvast. En als je er wil gaan eten, kan dat ook. Er zijn meerdere eetgelegenheden.

   Landal lijkt interessant, maar als je geen last minute of aanbieding neemt hebben ze geen 55+ korting. Center Parcs wel. En dat, samen met een vroegboekkorting, kan mooie prijzen opleveren.

 2. Ik vind die parken te duur, zelfs buiten het seizoen. Voor dat geld ga ik liever op hotel. Je betaalt er natuurlijk ook voor alle faciliteiten die wij niet zouden gebruiken, tenzij er een zwembad is waar je baantjes kan trekken maar meestal is het zo’n subtropisch gegeven en dat is niet echt geschikt als je afstand wil zwemmen.

  • ms

   Neen, echt niet. Tijdens schoolvakanties zijn ze duurder, inderdaad, maar dan zijn ze ook te druk.

   Aanbiedingen en last minutes zijn wel interessant maar dat zijn dan data die het park voorstelt.

   Wat je wél kan doen is héél lang op voorhand boeken en dan krijg je én vroegboekkorting én 55+ korting.

   Er zijn parken die duurder zijn dan de andere. Vossemeren en Erperheide bijvoorbeeld.

   Wij hebben nu een boeking voor in september die duurder uitvalt, maar dat is omdat ik eens een ander park wou proberen voor mijn verjaardag, ergens waar we nog niet waren.

   Maar we hebben ook een boeking, opnieuw voor de Eifel waar we nog geen 50€ per nacht betalen en dat is dan nog onze schuld, want hadden we sneller gereageerd was het net geen 40€ per nacht geweest.

   Ik vind hotels en B&B erg duur, maar dat komt dan weer omdat we die pas boeken als we een uitstap vastleggen.

   Vorig jaar hadden we geluk in Antwerpen. Nu moeten we dat niet proberen. In Gent trouwens ook niet.

   • Hotels zijn inderdaad duur en enorm in prijs gestegen het laatste jaar. Maar zolang we ’t kunnen betalen …
    Ik vind zo’n park of een huisje/appartement huren heel omslachtig als het maar voor een korte periode is tenzij je daar alleen slaapt en doucht. Wij huren eigenlijk alleen als we voor een maand in Spanje zijn, de rest altijd hotels en soms een B&B.

    • ms

     Ze zijn zeker erg duur geworden het laatste jaar. Wat mij soms stoort zijn de inchecktijden. Soms is het wel erg omslachtig als je ergens naartoe wil van ’s middags tot ’s nachts. Niks waar geen mouw aan te passen is maar dan liever een appartement/huisje dan een B&B waar iemand speciaal op mij moet zitten wachten.

     En ik betaal niet graag veel voor enkel slapen en douchen en dat heeft -in ons geval- niks te zien met kunnen permitteren. Maar dan gebruik ik het geld liever om iets te gaan te eten of drinken.

     En neen, van die vuile vieze koten wil ik ook echt niet. Die kom je ook tegen. Dus ergens de goeie middenklasse verdient mijn voorkeur.

 3. Ik heb mooie herinneringen aan Centerparks. Daar ging ik zo vaak heen met mijn dochter toen ze klein was. Nu zijn we van plan om weer samen te gaan met de kleinzoon – niet direct, maar als hij wat groter is. Vroeger gingen we vaak naar Peer en Lommel. Mooie herinneringen.

  • ms

   Ja dat zijn de duurdere in België. We waren bij beide. Ik wou eigenlijk graag eens naar Port Zélande. Maar als ik begin te kijken en vergelijken wint de Eifel het altijd. Tja.

   Luc wou ook wel eens graag terug naar Erperheide. Misschien doen we dat wel eens tussendoor, bij een aanbieding voor twee nachten of zo.

   • Port Zélande ben ik ook nog geweest met mijn dochter. Dat vond ik minder… Wij kregen die parken indertijd aan een spotprijsje via een schoonbroer die dat via zijn werk kreeg en er zelf niks mee deed.

    • ms

     Ik was ooit in Port Zélande maar dan niet in een park en nu zou ik er wel eens een kijkje willen gaan nemen

 4. Het is van toen onze kinderen nog klein waren dat we in zo’n vakantiepark geweest zijn. Daar heb ik goede herinneringen aan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén