Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De nieuwe huurder

Zo tegen de tijd dat de koers binnen zou moeten komen, hang ik languit, op mijn luie achterkant, op de zetel, naar een bende slampampende renners te kijken als ik ineens iets zie landen in onze klimop, iets relatief groot, bruin. Maar ik zie niks zitten in de klimop. “Het zal mevrouw merel wel geweest zijn” maak ik mezelf wijs, goed wetend dat het geen merel was.

En ik kijk verder naar slampampende renners die er blijkbaar ook een lui dagske van maakten, zij het niet op hun luie achterkant. En daarom gluur en tuur ik eigenlijk meer naar buiten dan naar de TV en ineens zie ik hem. Over de muur, tussen de klimop door gluurt en tuurt hij naar ons koerke.

“Er zit een eekhoorn in onze klimop” fluister ik tegen Luc, maar hij zit met zijn rug naar het koerke en hoeft niet recht te springen, het beestje verdwijnt zo snel als hij gekomen was.

En zoals het momenteel gangbaar is moet je inspelen op de markt. Zodoende gaan wij nu ook een eekhoornrestaurant openen. Ik deed al het nodige opzoekwerk1+2, bekeek de mogelijkheden en heb de aanvraag al ingediend bij de juiste instantie … Luc geheten. Het antwoord laat nog even op zich wachten zoals het instanties betaamt.

____________________
1 Onze natuur
2 Natuurpunt

Previous

De boekenkast in onderdelen

Next

Verandering van spijs

11 Comments

 1. Een eekhoorn! Wat leuk! Ik neem aan dat je een restaurant voor de eekhoorn bedoelt en niet een met eekhoorn op het menu. In de betere eekhoornrestaurants serveert men gesauteerde beukenootjes en limonade op basis van ochtenddauw. Maar de eikeltjesautomatiek in bij mij om de hoek is ook heel populair.

  • ms

   Eikels zullen we moeten importeren. Die staan hier niet, zelfs niet in de buurt. Op wat hij is afgekomen weet ik niet. Op het vogeleten?

 2. Mijn eekhoorns halen hun neus op voor eikels. Maar de tuin staat dan ook vol met hazelaars. Het is zo leuk om de capriolen te zien die eekhoorns uithalen in de bomen en balancerend op het bootcamptouw. En dan het kraken van de hazelnoten te horen.

  • ms

   We hebben wel een paar hazelaars op die berg staan, maar nu niet om daarom een eekhoorn te verwachten.

 3. Dat is nog eens leuk bezoek! Voor hem zou ik ook een restaurantje openen. Veel succes ermee en hopelijk komt hij zo spoedig mogelijk terug.

  • ms

   We gaan één van deze dagen eens naar een winkel van Natuurpunt, eens horen of we zo een eekhoorn voederbakje kunnen hangen. Met hun oriëntatie ziet het er naar uit dat we net aan de goeie kant geen muur hebben.

   Het was wel een prettige verrassing.

 4. Dat wordt leuk met zo’n eekhoorn in de tuin. Veel succes met dat restaurant. 🙂

 5. elsjeveth

  Nou zeg hoe leuk is dat een Eekhoorn in de tuin. Die moet zich dan wel heel erg op z n gemak voelen op jullie koerke. En tja die eikels in Nederland lopen er voldoende rond, maar of die op het menu van de eekhoorn passen …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén