Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De boekenkast in onderdelen

Het stond al een poos op de planning. Als het weer beter werd zou ik eindelijk werk maken van mijn laatste boekenkast. Alhoewel dat een groot woord is voor het project waarmee ik mijn lege palier wat wou opvullen door er een zelfgemaakte boekenkast te voorzien.

Ook dat zelfgemaakt is een groot woord. Ik had enkele fruitkisten en kocht er nog enkele bij. Het resultaat oogde niet zoals gewenst en dus wou ik die, eens de regen voorbij was, afschuren en vernissen. En toen was de regen voorbij en kwam de hitte.

Deze week zou het weer perfect zijn. En dat geloofde ik. Eerst zag ik dat men op woensdag regen voorzag. Maar dan kon ik op maandag en dinsdag aan het schuren gaan en het vernissen houden voor na de regen.

Gisterenmorgen gingen we nog een vernisborstel halen toen ik zag dat er om 11u regen aangekondigd was.

Ik ben pas in de namiddag aan de slag gegaan met de schuurmachine.

Waarschijnlijk is het geheel volgende zondag nog niet af, want ik moet ergens tussendoor nog een besteld boek ophalen en heb ook nog een afspraak bij de audicien.

Zowel de boekenkast als de afwerking zijn niet in één stuk te vatten.

Previous

Pieper

Next

De nieuwe huurder

12 Comments

 1. Het zal er wel eens van komen, maar vraag niet wanneer. Zo werk ik hier ook meestal.

  • ms

   Natuurlijk, maar de boeken die er eigenlijk al in zaten liggen nu wat te storen op de tafel van de boekenkamer. Dat is ook niet erg natuurlijk, het stoort toch alleen aan mij.

 2. Tja boekenkasten heb je altijd te weinig wanneer je van boeken houdt. Toen wij hier een keuken aangebouwd hebben is de ruimte van de vorige keuken vol gezet met boekenkasten twee hoge (tot bijna het plafond) en drie lage. Nu heb ik zelfs nog een paar planken vrij 🙂

  • ms

   Ik heb nog altijd een paar boekendozen die niet uitgepakt werden. Er mogen nog kistjes bij. Nog plaats genoeg op die palier.

 3. Waarom vernissen? In natuurlijke staat laten, dat oogt origineel. Of studentikoos. Hang je er hier en daar aan appelschil aan voor de rustiek….
  😂

  • ms

   Ooit zei mijn dochter dat ook, toen ik er nog maar 2 had. Ze vond afschuren ook een inbreuk op hun authenticiteit. Nu zijn ze niet gevernist en dat valt tegen als geheel.

   Ik zal eerst wel eens een achterkant vernissen en zien welk resultaat dàt geeft.

   Maar eerst afschuren. Ik haal niet alles er af maar zo dat het er oud uit ziet zonder “vuil” te ogen.

 4. elsjeveth

  Gelijk Melody en haar stappenplan, voor jou is dat de boekenkast. Denk dat het een puik staaltje thuiswerk gaat worden zo te lezen

 5. Dat wordt een flink karwei. Met geduld en tijd komt het wel goed.

  • ms

   En hopen dat het weer mee wil. Ik doe dat liefst -lees: enkel- buiten. Het maakt zo al stof genoeg en ook de walm van producten is niet zo aangenaam binnen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén