Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een toertje rijden

Gisterenmorgen rol ik uit bed en denk: “Wat gaan we vandaag weer doen?” Want nu alle boekenkasten op orde staan, het nodige verhuisgedoe van zaken die niet hier maar daar horen en andere die dan weer elders moeten, was ik wat uitgerommeld en ik besloot: “We maken er een lui dagske van.

Dat duurde tot na het ontbijt toen ik zei: “Weet je waar ik wel zin in heb?” Natuurlijk kon Luc niet denken wat mijn hersenkronkels weer uitgevlooid hadden en liet hem niet in het ongewisse.

Na een paar whatsapp gesprekken met Amke en haar vraag om voor haar uit te kijken naar een paar boeken op haar verlanglijstje wou ik een toertje gaan rijden, naar een paar Kringwinkels wat verder uit de buurt.

En Luc zei: “Als we dat gaan doen, moeten we niet langer wachten” en hij stond al klaar nog vóór mijn tweede zjat koffie binnen was.

Boeken voor Amke vonden we niet, we vonden wel een paar boekensteunen. Die mogen er nog altijd bij, je weet wel zo van die nietszeggende, zonder tierlantijntjes, die boeken recht houden zonder dat je ze ziet.

Boeken voor mezelf koop ik niet meer … tot de stapel om nog te lezen wat gezakt is.

Vroeger deden we dat wel meer, zo een toertje Kringwinkels. Met corona is dat stil gevallen en het is nooit opnieuw gestart. De Kringwinkels zijn niet meer wat ze waren, maar dat zei ik al. Je moet al echt naar die winkels gaan waar ze de oudere boeken nog niet op de brandhoop gegooid hebben.

Misschien, heel misschien, als we straks opstaan, heb ik wel zin om eens de andere richting uit te gaan rijden. Wie weet …

Previous

Levensecht gedroomd

Next

Niet op onheil roepen

10 Comments

 1. Hier hebben we ook genoeg boeken. Veel plaats voor nog meer is er niet. Dan maar naar zo’n mini bib trekken en er ruilen.

 2. Welke kant ook op, je kunt er net zo’n mooi toertje van maken als jezelf wil.
  Na afloop ergens lekker eten… 😉
  Een vakantiedagje tussendoor.

  • ms

   Vroeger waren dat echt wel prettige toertjes. Nu zijn er wel toffere bestemmingen. Maar een ijsje of een drankje kan er wel altijd bij.

 3. Tja ik ben zo eentje die vindt dat je nooit genoeg boeken kunt hebben, dan wel boeken die je zelf ook mooi vindt natuurlijk. Toen wij hier een keuken aanbouwden, hebben we de oude ruimte, waar de keuken eerst was, als boeken hoek benoemd. Ik heb net van die kasten als jij hier op de foto hebt staan, twee hoge (tot het plafond) en drie lage tot halverwege. En ja hoor er kan nog meer bij, de planken zijn nog niet helemaal vol tenminste 🙂

 4. Dat is nu echt leven bij de dag. Doen waar je zin in hebt.

 5. Niks moet, alles kan. Bij de kringloop komen wij nauwelijks tot nooit, ik word heel onrustig van die bij elkaar gezette spullen die allen al een leven hebben gehad. Ieder z’n keuze. 🙂 Ik heb vele e-books op m’n e-reader staan, eindeloos veel.. Pas verschenen papieren boeken die ik wil lezen, leen ik van de bieb. Kopen doe ik niet meer sinds k heel veel boeken naar…jawel…de Kringloop heb gebracht. 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén