Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

What’s in a name

Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld. Terwijl ik al jaren door het leven stap als ms, waar de “m” staat voor Maria, zoals iedereen ondertussen wel weet, en de “S” voor een oerdegelijke Vlaamse naam, rijdt er al jaren een coureur in die TdF met een naam waarbij prestaties e.d er niet toe doen om er fan van te zijn.

Hoeveel romantischer, hoe lieflijker kan een naam nog klinken dan Lilian Calmejane1.

Gisteren werd Lilian gevloerd door een wasdraad2, waar natuurlijk niets zweverig aan te pas kwam en ik het met Luc had over onbekende mannen met mooiklinkende namen …

“Ach” zei Luc “ik heb dat al jaren met Ramūnas Navardauskas3“.

____________________
1 Lilian Calmejane
2 Het Nieuwsblad
3 Ramūnas Navardauskas

Previous

Nog efkes bij de boeken blijven

Next

Die met hun sjakosj altijd …

15 Comments

 1. Ja dat zijn namen! Ik ben jaloers. Ik stuitte eens op een genealogie van de familie van vaderszijde en de eerst bekende voorvader schijnt de Pool Bartolomeus Dopkewitz te zijn geweest (Ik verzin dit niet.) Aardig geprobeerd, maar het haalt het niet bij Lilian en Ramūnas.

  • ms

   Dopkewitz heeft wel iets. Op zijn Vlaams uitgesproken klinkt het wel als een joviale voorvader.

   Of een beetje als een jeneverke. Maar dan Pools. 😥😉

 2. Ik vind het schandalig dat toeschouwers de wielrenners zo ten val brengen. Net als die vrouw vorig jaar die voor het peloton stond om alles maar goed te kunnen zien. Daar moeten zware straffen op staan. De vrouw in kwestie heeft niet eens een straf gekregen vanwege haar “enthousiasme”. Daar is duidelijk iets mis mee, gezien de zware gevolgen.

  • ms

   Over het recht van het gerecht is denkelijk het laatste woord nog niet gesproken. Het lijkt allemaal wat te laks opgevat te worden.

 3. Die toeschouwers mogen wel meer afstand houden. Geen wonder dat zo’n val dan gebeurt.
  Allemaal namen die je geen tien keer vlug na elkaar kan uitspreken.

  • ms

   Eigenlijk had ik het niet bepaald over die valpartij maar wel over mooie en opvallende namen.

   Met Lilian Calmejane uitspreken heb ik geen probleem, voor Ramūnas Navardauskas moet ik eerst een aanloopke nemen.

 4. Lilian, daarbij dacht ik aan een meisje.
  Namen klinken soms zo mooi maar misleiden ook. Denk je een stoere naam in, en het blijkt iemand te zijn die op Pipo de clown lijkt. 😆
  Mijn achternaam staat hoog in de top van veel-voorkomende-. Niks romantiek.

  • ms

   Ooit was er een reeks: “Oud-Brabantse geslachten”. De mijne was erbij. Dat ging terug tot in 1100. Natuurlijk waren daar de laatstlevende generaties niet meer in vermeld. Broer kreeg dat boekje. Ik maakte een kopie.

   Veel Franse namen worden bij ons niet voor de meerdere geslachten gebruikt.

 5. elsjeveth

  Ik verkies toch de mooie naam Calmejan. De voorkeur van Luc kan ik niet uitspreken zonder mijn tong te breken.
  En calme bleef hij gisteren Lilian. Prijzenswaardig. Hopelijk hangt de fan? een volgend keer zijn was thuis op.

  • ms

   Ik kan het wel zeggen mits -effectief- een aanloopke. Calmejane heeft inderdaad heel kalm gereageerd. Alleen heeft hij dat laatste shirt niet opgevouwen voor hij het terug gaf. Toch een beetje een gebrek aan hoffelijkheid? 🤣

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén