Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zomerse ironie

De twee vorige zomers puften we, kregen met hittegolven te maken, was er een waarschuwing voor watertekort. En de mensen klaagden over verdrogende hofkes, gazonnekes en lege zwembaden.

Deze zomer hebben we geluk. We puffen niet. Er is geen water te kort en den hof moeten we niet gieten.

Opvallend is het wel hoe blij iedereen nu is en hoe lovend men het over deze zomer heeft. Zelfs de gazetten verkondigen dit heugelijke nieuws.

Previous

Kristien Dieltiens

Next

De koers is gedaan

25 Comments

 1. We hebben dit jaar een volkomen normale Nederlandse (en wellicht Belgische) zomer. Dat is wel even schrikken! Heb ik net een kameel gekocht en zo’n Bedoeïenen-tuniek, krijg je dit. En je raakt het aan de straatstenen niet kwijt natuurlijk. Iederéén zit ermee opgescheept. Ik hoop dat dit niet te lang duurt! 🙂

  • ms

   Wij hebben -inderdaad- een volkomen Belgische zomer.

   Voor eten en drinken moet je je -voor een kameel- gelukkig niet al te veel zorgen maken, maar wel voor een onderkomen met voldoend hoge deur.

   Ik sta niet met een Bedoeïen-tuniek? Maar ik heb wel een oude boerinnekesrok in Vichy om thuis rond te hangen.

 2. Ja, vroeger hadden we per zomer slechts drie weken mooi weer en die vielen dan net buiten je vakantie. In het weekend hetzelfde scenario. Eurocommissaris Frans Timmermans krijgt de klimaatverandering nog niet erg voor mekaar. Daarom vlucht hij maar fluks naar Nederland terug.

  • ms

   Inderdaad, de zomers waren erg wisselend qua weer. Mooie droge dagen, niet te heet afgewisseld met douchen met je kleren aan. Niemand deed er moeilijk over. Nu heet dat: “Nieuws”.

 3. Aks je de dankbare tuin ziet zeg je geen kwaad woord over deze zomer. 😀
  Maar wie weet, wat er nog komt.

  • Over veertien dagen wordt het eindelijk zomer. Mijn tuin is zo dankbaar niet, die had al te veel onder de droogte geleden. We zitten hier op hoge zandgronden. Bovendien is er tijdens die storm het nodige naar beneden gekomen. Dat opruimen is de hel.

  • ms

   De tuin was al verdroogd, maar dus ook het onkruid. En daar waren we mooi vanaf dus, mede omdat Luc het wat geholpen had hoor.

   Maar ik zeg geen kwaad woord over deze zomer. Ik vind het zo aangenaam. Regent het en zijn we thuis, geen probleem. Regent het en moeten we buiten? Zet ik wel een kap op.

 4. Ik vind de zomer tot nu toe gewoonweg goed. Hier valt het erg mee met de regen. Momenteel zon en behoorlijk wat wind, maar precies goed van temperatuur. In de zomer kunnen buien heel plaatselijk zijn, ik denk dat we al vele keren geluk hebben gehad.

  • ms

   Hier eigenlijk ook. Er zijn buien, ja. Gisterenavond regende het zelfs blaaskes. Maar over het algemeen is het vind ik dat we niet kunnen klagen.

 5. elsjeveth

  Een zomer met variabel zomerweer zoals de weerman het zo mooi uitdrukte.

 6. Het voordeel met het huidige weer alhier is dat we niet rap moet vrezen voor bosbranden en ziek worden door de hitte. Toch verlang ik naar enkele droge dagen.

  • ms

   Niet echt. Hier zijn het buien, maar niet de hele dag.

   Gisteren heeft het wel blaasjes geregend maar meestal zijn het malse buien.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén