Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet op onheil roepen

“Als je zonder inspiratie zit, kan je nog altijd iets schrijven over die man uit Koekelare die het weer een jaar op voorhand voorspelde en veelal gelijk heeft” zegt Luc.

“Waarom zou ik dàt doen?” vraag ik. Want het stoort me een beetje dat het er in de gazetten op lijkt alsof zij die man gevonden hebben. En dat is niet zo.

De eerste keer dat ik hem hoorde vernoemen is al veel langer geleden, tijdens de koers. Toen had Karl Vannieuwkerke het er over tegen José De Cauwer in één van hun gesprekken om de lange koerstijd te doden, waarop “Het Nieuwsblad” er onmiddellijk een artikel over publiceerde2.

Waarom ik het er dan niet over ga hebben? Gewoon uit ervaring. Als ik iets zeg of beweer, pakt het gewoonlijk toch anders uit. En ik wil echt niet de oorzaak zijn dat Geri Haerynck het verkeerd voorgehad zou hebben.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad

Previous

Een toertje rijden

Next

Ik heb bijna gelachen

20 Comments

 1. Je hebt gelijk. Dat wil je Geri op zijn oude dag niet aandoen. Er is een biografie over hem in de maak: De man die altijd gelijk had. Sinds hij in Koekelare is neergestreken zitten de weergoden met de handen in het haar werkloos te wezen. ‘Tegen die man valt niet op weergoderen’, schudden ze mismoedig het hoofd. ‘Ik ben weg’, zegt de zonnegod. ‘Als je me zoekt, ik zit op een Grieks strand. Tot… wacht even…’ Hij neemt Geri’s lijst erbij en zucht dan: ‘Tot september, zie ik. Vermaak je en als ik terugkom neem ik fles Metaxa voor jullie mee.’ De anderen zwaaien hem uit en gaan terug naar bed. Volgend jaar is er weer een jaar.

 2. Diende ik niet, wat is nu zijn geheim?

 3. Nooit van deze man gehoord. Het zou gene uit Koekelare zijn. Koekeloere.

  • ms

   Elk jaar met Driekoningen maakt hij een weerbericht voor een heel komend jaar. Ik had er ook nooit van gehoord tot Karl er over begon.

 4. Met zo’n man die altijd gelijk heeft ben je rap uitgebabbeld.

 5. Heel verstandig! We moeten de goden niet verzoeken.

 6. elsjeveth

  Nee zeg, daar ga je je (schrijf)vingers toch niet aan branden.

 7. huh?? waar gaat dit over? Fijne dag! 🙂

 8. ik heb wel sympathie voor die man

  maar bij dit weertype, zou ik ook wel het weer kunnen voorspellen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén