Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Plakkende koffiebeker

Als we ergens naartoe gaan, waar we nogal vroeg voor uit de veren zijn, drink ik twee zjatten koffie voor ik vertrek en neem mijn koffiebeker mee … voor onderweg, je weet wel.

Dan kan het ook gebeuren dat ik mijn lege koffiebeker in de auto vergeet.

En dan kan het ook gebeuren dat, als ik de auto van de hof gids om Luc op weg te helpen naar de kiné, hij ineens het raampje opendraait, die beker er door steekt en als ik die aanpak zegt: “Bidon collé”.

(Lees verder onder de foto)

De moeite van het vertellen niet waard? Voor mij wel … voor als ik ooit vergeetachtiger dan normaal moest worden.

pske van mske:

  Bidon collé betreft een actie in het wielrennen, waarbij een renner een drinkbus aanneemt uit de volgwagen, die zowel hij als de bestuurder blijven vast houden en de renner op deze manier vooruit wordt getrokken/geduwd. Voor alle duidelijkheid: dit is niet toegelaten maar als het niet té lang duurt een beetje door de vingers wordt gezien.Previous

Verkeersagressie

Next

Groen, oranje en rood

12 Comments

 1. Dat is een lieve foto. Dus die praktijk heet bidon collé? Weer wat geleerd. Als je als renner voor het hele team drinkbussen gaat halen (mooi vind ik dat altijd, dan gaan al die bidons in zakken en in het shirt enzo) kan je je helemaal naar de finish laten trekken. 🙂

  • ms

   Als je als renner die hele rist drinkbussen in je kleding hebt, zou je verbaasd moeten zijn dat je nog een meter vooruit geraakt.

   De vraag is natuurlijk: “Hoe lang is té lang?” Of hangt dat ook een beetje af van wie het is af?

 2. Weer iets bijgeleerd! Ik vind de benaming heel goed gevonden.

 3. Goede morgen , ik wist wel dat bij het aanpakken van de bidons men niet te lang mag ‘hangen’ maar hoe het genoemd wordt, dat weet ik nu dankzij jouw log 🙂
  Fijne woensdag gewenst.

 4. Je bent een echte koffieleut, dat is duidelijk.
  Dat van die bidons wist ik er ongeluk, nu ken ik ook de term. 🙂

 5. Zeker het vertellen waard wat je vandaag schrijft. Straks ga ik nog een kop koffie drinken.

 6. elsjeveth

  Leuk ! En oh die heerlijke ochtendkoffie

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén