Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De waters op vakantie

Als ik zou zeggen dat alle vakantieparken een meer of vijver hebben, lieg ik misschien, want ik heb nog niet bij alle vakantieparken een vakantie, week, midweek of twee- of driedaagse doorgebracht. Ik denk trouwens niet dat dat me, in wat me nog rest van mijn één mensenleven, zou lukken. De vraag is ook of een heel mensenleven wel zou volstaan.

Wat wel waar is, is dat alle parken -en dat zijn er niet zo heel veel- waar ik wel al was zo een meertje of vijvertje hebben.

Soms hebben ze dat niet nodig, dan liggen ze gewoon aan bij zo een groter meer zoals de Bostalsee en het Rauwse Meer, zoals Center Parcs Bostalsee en Sunparks Kempense Meren.

Soms liggen ze aan zee, maar de beide Belgische parken hebben daarbovenop nog een parkmeertje.

Ook het -niet nader genoemde- park in Drenthe had een eigen parkwater, eigenlijk meer dan één al was het ene dan een zwemvijver en het andere een vennetje in natuurgebied.

En daar hadden we dan, als kers op de taart, de niet zo veraf gelegen Baggelhuizerplas. Die was een wandeling meer dan waard. Er was niet echt veel volk. Op enkele joggers na hebben we er niemand ontmoet. Rare gevolgtrekking? Als de wc-voorzieningen bij dat soort gebieden gesloten zijn, wordt het pas de moeite waard om ze te bezoeken.

Die waterpartijen vind ik een enorme meevaller, vooral als je ’s avonds niet de hele avond voor de TV wil hangen en nog een luchtje wil scheppen. Water heeft altijd een bepaalde aantrekkingskracht en het is snel gezegd: “Gaan we nog eens tot aan het meer?”

Previous

Diefstalbeveiliging

Next

De boekenverkoop

13 Comments

 1. peter grey

  Water nodigt altijd uit tot een wandeling en stil peinzen wanneer je over de watervlakte uitkijkt. Baggelhuizerplas moest ik opzoeken en ik zie dat die en het vakantiepark niet ver weg ligt van de plaats waar mijn moeder is opgegroeid. Assen rukt op en als er TT is zal het horen en zien je vergaan, maar het Fochteloerveen en het Balloerveld liggen er om de hoek en het Blauwe Meer is… wel, blauw. Mooi gebied!

  • ms

   Water trekt aan. En dat weten die parken zeer goed.

   In de buurt van de Baggelhuizerplas heeft iedereen die er een tuin heeft, er een camping van gemaakt. Het moet er in de zomer erg druk zijn.

   Bij het Balloërveld waren we ook. Daar moest je parkeren bij de schaapskooi. En dat was precies wat het was: een schaapskooi. Er stonden een tractor en een vrachtwagen en de wandelaars moesten in de graskant parkeren.

   Maar het is er wel erg mooi.

 2. Water trekt inderdaad aan. Daar kan een mens tot rust komen. Jammer genoeg hebben we hier vlakbij nu meer dan water genoeg.

 3. elsjeveth

  Water voldoende in de buurt op dit moment. De zee heeft ook altijd rust, maar de plassen in de tuin op dit moment mogen gerust wat minder

  • ms

   Tot nu toe viel het bij ons nogal mee. Maar vandaag gaven ze wel voor de hele dag regen. En die hadden we, al waren we niet de hele dag thuis. 😂

 4. Water hoort erbij, het zou me net verbazen als alle camping en vakantieparken er een hadden of vlakbij een meer zitten. Maar zonder wc’s??

 5. Wij hebben altijd een beetje een vakantiegevoel omdat we aan het water wonen. Het is heerlijk rustgevend.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén