Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kra kra kra …

We stonden in een winkel aan de kassa aan te schuiven toen mijn telefoon ging en ik de hele wachtrij verraste door zomaar in het niets tegen niemand luidop te gaan praten. Ik vertelde de beller dat ik in een winkel stond en ze zou me terugbellen. Maar ik wou eerst wel weten wie ze was, als ik een ongewenste beller al zou kunnen ontmoedigen …

Maar dat was het nu juist. Het was geen ongewenste beller. Het was de firma van onze waterontharder voor een afspraak voor het jaarlijks onderhoud. Ik liep naar buiten, maakte een afspraak voor gisteren, waarbij ik mijn agenda niet kon bekijken om een paar redenen waaronder het feit dat ik nooit te maken krijg met opbellende afspraakmakers. Dat gaat altijd per e-mail of sms.

Natuurlijk bleek achteraf dat Luc die dag naar de kinesiste moest. Maar ach, ik ben een groot meiske en kon toch wel mijne plan alleen trekken zeker …

Vorige zondag begon Luc af en toe hevig te hoesten. Maar dan echt maar af ten toe, maar hij had wel een vervelend gevoel in zijn keel.

Maandag in de vooravond kreeg ik een vervelend gevoel in mijn keel en jeukende oren, maar jeuken dat die deden. En ik wist hoe laat het was.

Dinsdagmorgen, bij het ochtendgehoest, vroeg Luc: “Zou ik niet beter de kinesiste afzeggen?” Dat deed hij.

Voor de man van de waterontharder hebben we wel ons mondmasker opgezet en afstand gehouden.

Gisteravond kraste mijn stem als die van een heks omringd door een kraaienkoor. Wat dat straks gaat geven bij het opstaan …

Previous

Het gevaarlijke leven

Next

Klachten (…) let maar beter op

11 Comments

 1. peter grey

  Ik krijg nu een visioen van echte kraaien in de bomen rond je huis die vanmorgen verwonderd opkijken als je begint te praten. 🙂 Maar vervelend is het. Laten we hopen dat het meevalt en zo niet dan wens ik jullie een spoedig herstel.

  • ms

   Het is nog donker, de kraaien slapen nog. Maar daarnet werd hier op de achterruit getikt. De Grote Raaf zat op de vensterbank en vroeg: “Kra?” “Kra” beaamde ik. Hij stak zijn grote penneveer op en ik sloot de overgordijnen weer.

   😉

   Mijn stem is er wel maar ze klinkt me onbekend in de oren. En Luc heeft net zijn ochtendhoest achter de rug.

 2. Beterschap!

  Vriendelijke groet,

 3. Beterschap voor allebei!

 4. Hier was onze dochter afgelopen weekend snipverkouden. Met zo’n weer is dat niet verwonderlijk.
  Beterschap gewenst.

  • ms

   Ik denk eerder dat het uit het kasteel van Laarne komt, dat er daar iemand rondliep die het had (geweten of ongeweten).

 5. Allebei beterschap gewenst. Vroeger bij ons leek het wel of iedereen ziek worden uitstelde tot er een vakantie was. Nu ik alleen ben , word ik gewoon niet meer ziek, misschien heb ik alle bacteriën al verslagen in mijn leven. Ik zou het niet weten, maar tja mijn generatiegenoten hebben dat ook, minder grieperig of verkouden.

 6. elsjeveth

  Nou dat is pech zo net voor de Kerstdagen. Beterschap

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén