Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Blankaart

We hadden geboekt bij Sunparks Oostduinkerke, omdat dat goed uitkwam met dat voorziene bezoek aan de tentoonstelling van James Ensor in Mu.ZEE waarvoor we de invulling voor maandag en woensdag nog moesten plannen.

We konden nog eens naar Westfront in Nieuwpoort gaan, we waren er wel al eens in 2014, maar dat is dus lang genoeg geleden om nog eens te gaan kijken en er eens betere foto’s te nemen.

Westfront Nieuwpoort is na de kerstvakantie gesloten tot 31 januari1.

“En de Blankaart²?” vroeg Luc. Want ja, toen we lazen dat een Europees zeearendenkoppel daar bouwplannen had3, hadden we geopperd dat we die wandeling ook wel eens konden doen. Niet dat we dachten dat die zeearenden zich zouden laten zien4, maar een mooie wandeling is mooi meegenomen en je weet maar nooit.

Maar toen las Luc dat grote delen van de Blankaart enorm hadden geleden onder de wateroverlast en dat vrijwilligers druk doende waren met de opruimingswerken5. En toen moest de voorbije wateroverlast van de voorbije week nog komen.

Ik keek naar alternatieven. Het Visserijmuseum? Het Visserijsmuseum is gesloten wegens renovatie door die potvis die er komt wonen6.

Het Paul Delvauxmuseum? Op die kalender kan je tijdens de maand januari niet terecht7.

Het Abdijmuseum Ten Duinen bleek, van na de kerstvakantie tot het einde van januari8, ook al gesloten.

Er is ook nog de Dodengang in Diksmuide. Maar daar waren we ooit ook al en die ligt pal naast de Ijzer. En de website waarschuwt ook al voor veel plassen en raadt botten aan9.

En voor ergens onderweg? Eens langs het kasteel van Beauvoorde? De website10 was in onderhoud, maar gelukkig kon ik er onder lezen dat het kasteel … gesloten was voor restauratie.

Dat het een dode periode was, wisten we al. Het aantal parken dat ons enorme kortingen bood om toch maar bij hen te boeken van 8 tot 10 januari is niet op één hand te tellen.

Een minivakantie plannen in die dode periodes is dan ook geen sinecure.

____________________
1 Nieuwpoort
2 De Blankaart
3 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/04/29/eerste-koppel-europese-zeearenden-in-de-blankaart-in-diksmuide/
4 Natuurpunt
5 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/12/28/vrijwilligers-ruimen-provinciedomein-blankaart-op-na-wateroverla/
6 Navigo
7 Paul Delvauxmuseum
8 Abdijmuseum Ten Duinen
9 De dodengang
10 Kasteel van Beauvoorde
____________________

Previous

Opgeruimd staat …

Next

Even geduld …

10 Comments

 1. Ik ben nu benieuwd naar wat jullie in plaats van de onmogelijkheden gedaan hebben! En natuurlijk hoe Ensor was.

  • ms

   Niet veel eigenlijk. We zijn later vertrokken. Anders proberen we om rond 6u de Ring van Brussel te passeren. Nu zijn we niet speciaal vroeger vertrokken, waren op de middag in Oostende, zijn daar iets gaan eten.

   Daarna zijn we ergens binnen gestapt, waarover later meer, langzaamaan naar Oostduinkerke gereden en zijn ter plaatse een wandeling gaan doen, maar meer met de bedoeling wat foto’s te nemen die ik als uitgelichte afbeelding kan gebruiken.

   Oh ja, we zijn ook nog in de Market Dôme iets gaan drinken.

   Ensor komt ook later aan bod.

 2. Iets om rekening mee te houden voor volgend jaar omdat ik dan vrij ben.

  • ms

   We zijn nogal weg geweest begin januari, maar toen hebben we dat zo niet ervaren.

   Mogelijk is dat nu zo omdat ganse Ganzepoot onder water heeft gestaan en alle andere mogelijkheden niet nodig waren geweest had het hele gebied geen wateroverlast gehad. Want dat is wel nog erg zichtbaar.

   En dat weet je niet of kan je ook niet voorzien als je boekt.

 3. Het is me wat met die wateroverlast. Ik ben benieuwd wat er tenslotte uit de bus gekomen is.

 4. Dat had je niet verwacht.
  Een wandeling langs het strand zonder speciaal doel, onderweg koffie drinken?
  Door eigen woonplaats?
  Paar keer rondom het huis?

 5. elsjeveth

  Soms gewoon alles z´n gang laten gaan en die wandeling zonder doel met onderweg koffie en een koekse erbij zo slecht nog niet

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén