Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het MAS als invaller

Die boekenverkoop werd niks, we waren er wel maar het was de moeite van de verplaatsing niet waard.

Maar aangezien de auto daar nu toch geparkeerd stond, het MAS1 op wandelafstand was, besloten we daar eens een kijkje te gaan nemen. Het panoramadak bezochten we lang geleden al eens maar in het museum waren we toen niet.

Er zijn meerdere tentoonstellingen maar we kozen voor “Kunst uit Precolumbiaans Amerika”, verzameling van P. & D. Janssen-Arts.

Werkelijk … de beste keuze, achteraf gezien, waarbij ik me dan weer de vraag stel waarom er ooit gedacht werd dat men deze civilisatie moest gaan civiliseren …

Deze keer nam ik het fototoestel niet mee, toch niet naar -oorspronkelijk- een boekenverkoop. Maar nu stond ik daar aan en in het MAS zonder. We zijn toch maar het panoramadak opgegaan, met de bedenking: “volgende keer”.

En een volgende keer komt er zeker aangezien we, na het langer dan voorziene bezoek aan het KMSKA, nogal snel door deze tentoonstelling zijn gegaan, terwijl ze een veel uitgebreider bezoek verdient.

Straks zouden we beter in Antwerpen gaan wonen.


____________________
1 MAS Antwerpen

Previous

De permanente zomertijd2

Next

Met alles te vroeg

18 Comments

 1. Ik denk er wel eens aan om in Antwerpen te gaan wonen. Ik zou me geen seconde vervelen.

  • ms

   Ooit, toen Luc en ik die eerste keer samen naar Antwerpen gingen, hebben we het overwogen.

   We deden het niet, we waren geen van beiden stadsmensen. Nu weet ik het niet. Al weet ik niet of ik hier nog ooit weggeraak, kwestie van oud huis, huizenmarkt e.d.

 2. In Antwerpen zal men zich inderdaad niet rap vervelen. Of ik het daar gewoon zou worden is de vraag.

 3. Voor ons is Antwerpen ook niet ver. Helaas komt het er maar steeds niet van. Vroeger gingen we zo vaak naar Antwerpen. Er is inderdaad zoveel te zien en te doen!

  • ms

   Vroeger kwam ik er nooit, maar sedert Luc en ik samen zijn gebeurt het wel meer.

   Er is nog zoveel waar ik naartoe wil, waar ik terug naartoe wil, dingen om foto’s van te nemen, de musea … Maar elders te lande zijn er ook nog dingen te zien.

 4. Ik ga graag een dagje naar Antwerpen en we doen dat ook vaak. 20 min. met de auto, klein uurtje met de fiets. Er wonen is nog iets anders. Ben na een dag stad altijd blij om terug in de rust en de stilte van mijn dorp te zijn.

 5. Antwerpen is een mooie stad , maar ik zou niet meer in een stad willen wonen, maar er af en toe een dag heen te gaan is ook leuk. Fijne woensdag gewenst.

  • ms

   Wij wonen er niet zo dichtbij. Op zich vind ik dat niet echt een obstakel maar die ellendige Brusselse Ring hé …

 6. Antwerpen ken ik niet echt, we waren er een dag, verdwaalden paniekerig en waren opgelucht weer op de terugweg te zijn. Het is een grote plaats voor een beginneling. 🙂
  Wel hoorden we lovende woorden van de Zeeuwse familie.

 7. elsjeveth

  Die komt ook wel eens bij mij op: de noodzaak van het civiliseren van bepaalde stammen en volkeren, blij dat er bij iemand dezelfde gedachte naar boven komt.
  En aarden in Antwerpen zou ik zeker doen, ik woonde er ooit zo vlakbij, nu ietsjes verder weg, maar mijn rasechte Rotterdammert zou het best lastig hebben in Antwerpen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén