Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het raadsel

De eerste keer dat we op die bepaalde boekenmarkt waren, kwam een man naar ons en vroeg of we ook Art Deco en architectuurboeken hadden. Die hadden we wel, maar die lagen thuis. We kunnen echt niet alles meenemen.

Toen we aan het babbelen waren, wist hij ons te vertellen dat in Landen meerdere Art Deco huizen van een bekend architect waren te zien en dat hij daar ooit met Open Monumentendag was geweest.

Aangezien wij daar geen weet van hadden heb ik daar achteraf op gegoogeld. Zonder resultaat.

Een andere keer kwam diezelfde man weer naar ons, met dezelfde vraag maar neen, we hadden ze nog niet mee. Blijkbaar herinnerde hij zich de vorige keer niet meer want hij vroeg vanwaar we waren en hij vertelde opnieuw over de bekende Landense architect en de Art Deco huizen.

Ik googelde niet.

Nu om een verhaal niet langer te maken dan nodig, we hebben de man nog twee keer aan ons boekenkraam gekregen op een boekenmarkt. De laatste keer hadden we de Art Deco en architectuurboeken wél bij. En ja, drie van de vier had hij al, het vierde nog niet.

En hij vertelde ons, voor de vierde keer dus, over de Landense architect.

“En nu wil ik het weten” zei Luc en Luc googelde. En ja, het is soms bizar en eigenaardig maar vaak gebeurt het dat Lucs laptop andere resultaten geeft dan de mijne of mijn telefoon. Hoe ongeloofwaardig het ook klinkt. Het gebeurt heel dikwijls.

Luc vond: “Eigenaars enige art deco huis van Landen zetten deuren open1“.

Bij het lezen van het artikel viel mijn nikkel en ik zei: “Ik weet dat huis staan” want ik had die huizenrij op de Hannuitsesteenweg wel al gezien en ze waren me opgevallen. Maar had ik het juist voor? Ik wist het niet.

Wat ik me nu afvraag is of de man bij het vertellen verkeerdelijk heeft verteld dat er meerdere Art Deco huizen in Landen stonden of hebben wij dat verkeerd begrepen, want het is er maar één -volgens het artikel- maar er staan wél meerdere huizen van die architect -René Vanvaek- in Landen.

____________________
Het Nieuwsblad

Previous

Vergetelheid zonder vergeten

Next

Het sokkendebat

12 Comments

  1. Het antwoord op die vraag kan ik niet geven, maar wel vind ik het een mooi huis, dat van Vervaek, en de directe buren misstaan niet!

    • ms

      Die hele rij huizen in de buurt van “De Villa” zijn een beetje rijkelijk aandoend. Waarschijnlijk zitten daar nog huizen tussen van die architect, mogelijk “De Villa” zelf ook. Dat vermeldt dit artikel niet specifiek.

      In de Steenberg wijk passeerden we nog niet zo vaak. En nu moeten we eerst eens kijken hoe we er in geraken, want er is nu enkel eenrichtingsverkeer toegelaten.

      Dit huis staat er trouwens ook op die Hannuitsesteenweg. En al doet de foto het geen recht, die werd genomen met tegenlicht, ik vind die stijl ook geweldig mooi, zo sober met afgeronde hoeken. Hier en daar zie je wel meer van die huizen.

  2. Een mooi huis, het valt meteen op.

    • ms

      Inderdaad en toen alles hier nog nieuw was heb ik het vaak bekeken in het voorbijrijden. En na het lezen van het artikel dacht ik onmiddellijk dat het dat wel moest zijn.

  3. Mooi huis, het springt eruit.
    De man heeft het misschien niet precies (meer) geweten.

  4. Zo had die man toch een boek kunnen kopen bij jullie.

  5. elsjeveth

    Kijk die man wist van geen ophouden 🙂 en zo zijn jullie er toch achtergekomen wie en wat. Het is een mooi huis en de andere ook, hoewel niet art deco maar toch bijzonder

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén