Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het sokkendebat

Het is een oud zeer, die discussie over witte sokken. Ik heb er in het verleden al mijn mening over gegeven en die kan je hier lezen, met daarin verwijzingen naar nog vroegere logs over witte sokken.

Ik vind dus dat iedereen moet dragen wat hij of zij wil en dat inmenging van anderen betuttelend en ongepast is … ook witte sokken.

Wat lees ik nu?

De witte sportsok maakt comeback: “Enkelsokken verraden je leeftijd1

Weet je wat ik dacht? “Moeit ulle met ullen eigen zaken!” Dat is mijn standaard gedacht bij verregaande bemoeizucht en ja, ik durf dat luidop zeggen ook.

Wat ik niet ga zeggen? Ik vind die witte sokken bij de kleren op de foto’s bij het artikel helemaal niet mooi, integendeel. Waarom ik het niet zeg? Het zijn gewoon mijn zaken niet.

Wie nu wil weten welke sokken ik aan mijn voeten heb. Momenteel geen. Bij het wandelen wandelsokken. Als het koud is warme teensokken. Maar die zitten dan in mijn schoenen.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Het raadsel

Next

Dopjes

8 Comments

  1. De rages op dit vlak wisselen onnavolgbaar snel – dus ik doe er niet aan mee. Ben ik daarom een oude sok? Vast wel, maar ook dat kan me niet schelen.

    • ms

      Ik vind dat echt een brug te ver dat men zich daar gaat mee bemoeien.

      Wat gaan ze nog uitvinden om zich beter te achten dan een ander?

  2. In de jaren 80 droeg ik net als velen witte sokken in de fitness. Nu zou ik niet weten welke sokken ze dragen om te sporten. Tijd dus om weer eens naar zo’n martelkamer te trekken.

    • ms

      Ik ben nooit van afschuw de straat over gestoken bij het zien wan witte tennissokken.

      Dat zou ik misschien wél doen als ik een bemoeial zie komen.

  3. Er was vaker discussie over witte sokken, speciaal bij mannen. Ik bemoeide me er niet mee en echtgenoot nog minder, hij bleef koppig grijze en grijsachtige herensokken dragen, ook in zijn sandalen. Zelfs bij zijn leren jas.(echt waar 🙂 )
    Zelf draag ik nooit sokken, of zelden.

    • ms

      Daar heb je ook zo’n commentaren over, over dokken in sandalen. En je ziet het ook nog. Er zijn dus meer mensen die hun eigen zin blijven doen.

      Ik vraag me af waar ze het recht vandaan halen om kledingvoorschriften op te leggen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén